OAMENI FARA ADAPOST, SALVATI DE POLITISTII LOCALI DIN TIMISOARA IN CELE MAI GEROASE NOPTI

0
805

Polițiștii locali au participat, nopțile trecute, la misiuni de salvare a oamenilor străzii aflați în pericol de a suferi din cauza hipotermiei ca urmare a temperaturilor extrem de scăzute înregistrate la Timișoara.

”În nopțile de miercuri spre joi și joi spre vineri, un număr de cinci persoane care dormeau în clădiri părăsite, în spatele unor instituții ori în apropierea scărilor de bloc, în condiții improprii, au fost depistate de polițiștii locali care au solicitat sprijinul Ambulanței pentru intervenție imediată în astfel de cazuri. Reamintim că se apelează la serviciile Ambulanței deoarece există posibilitatea ca persoanele căzute în stradă să sufere și de alte afecțiuni din cauza frigului extrem, fiind nevoie de intervenție medicală specializată.”, transmit oficialii Poliției Locale Timișoara.

Pe langă aceste acțiuni pe timp de noapte, și în timpul zilei polițiștii locali acționează pentru depistarea și preluarea din stradă a persoanelor fără adăpost care sunt ulterior predate către serviciile sociale, respectiv la centrul de pe str. Telegrafului. De asemenea, polițiștii locali asigură permanent măsurile de supraveghere și păstrare a ordinii publice în cazul centrului pentru oamenii străzii înființat de cațiva ani, pe timp de iarnă, pe strada Învățătorului nr. 2, unde zilnic sunt cazate în medie 32 de persoane. (Sursa www.banatulazi.ro)