POLITISTII LOCALI LA BAZIN. INVATA TEHNICI DE SALVARE DE LA INEC SI SA ACORDE PRIMUL AJUTOR

0
695

TIMISOARA. Agenții din cadrul Biroului de Patrulare Navală susțin cursuri intensive în această perioadă. Ei învață tehnici de salvare de la înec și cum să acorde primul ajutor în caz de nevoie.

Oamenii legii au început deja primul modul, care se desfășoară cu un profesor din cadrul Clubului Sportiv Școlar nr. 1, în bazinul din zona Dacia. Cel de-al doilea modul se desfășoară cu un cadru de specialitate de la Centrul Medical Regina Maria.

„Un număr de opt polițiști locali care fac parte din Biroul de Patrulare Navală desfășoară, în această perioadă, o serie de cursuri intensive care cuprind tematici referitoare la tehnici de salvare de la înec, dar și cursuri de prim-ajutor, care presupun instruirea referitoare la intervenția imediată atât în apă, cât și pe uscat în cazul persoanelor care se îneacă, respectiv tehnici de verificare a semnelor vitale, cunoașterea poziției de siguranță a persoanelor cărora li se acordă primul ajutor, transportarea acestora pe mal etc.”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Pentru ca agenții de la Biroul de Patrulare Navală să învețe tehnicile de salvare de la înec au fost încheiate protocoale de colaborare. Cursurile nu sunt plătite.

„Aceste cursuri, considerate extrem de utile, au fost organizate pentru ca polițiștii locali care patrulează cu ajutorul șalupei pe Canalul Bega, atunci când vremea o permite, să-și aprofundeze cunoștințele cu privire la modul în care trebuie să intervină în cazurile în care întâlnesc persoane în pericol”, mai spun reprezentanții instituției. (Sursa www.tion.ro)