ORGANIZATOR DE EVENIMENTE, AMENDAT DE POLITISTII LOCALI DUPA CE A ARUNCAT PE MALUL BEGAI ZECI DE SACI CU GUNOI

0
684

Zeci de saci cu gunoi, sticle de plastic, cutii și pahare de unică folosință au găsit polițiștii locali pe malul Begăi, iar vinovat este un organizator de evenimente  care a abandonat deșeurile pe domeniul public. Pe lângă amendă, responsabilii au primit ordine să strângă deșeurile cât mai repede.

Deșeurile care formau rampa clandestină au fost observate de polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului.

”Pe lângă sancțiunile aplicate persoanelor fizice surprinse aruncând gunoaie în alte locuri decât în pubelele de deșeuri menajere, sunt depistate și societăți comerciale care nu respectă legislația și depozitează resturile provenite din activitățile comerciale în alte locuri decât cele autorizate.

Un astfel de caz este cel al unui organizator de evenimente, Alltimeclubbing World Wide SRL, cu sediul în Jimbolia, care a depozitat o cantitate importantă de deșeuri str. Canal Bega. Reprezentanții acesteia au fost sancționați cu amendă de 2500 lei conform HCL 371/2007 modificată și și-au asumat strângerea resturilor depozitate în cel mai scurt timp”, transmite Poliția Locală Timișoara.

Atât persoanele fizice cât și firmele sunt obligate de lege să depoziteze deșeurile în locurile autorizate și să încheie contracte cu societatea de salubrizare, în caz contrar, riscă amenzi. (Sursa www.tion.ro)