PARCARI HAOTICE IN ZONA PIETEI FLAVIA. POLITISTII LOCALI AU RUPT ZECI DE AMENZI

0
893

TIMISOARA. Polițiștii locali au încercat să facă curățenie pe străzile din jurul Pieței Flavia, la sfârșit de săptămână, după ce foarte mulți timișoreni s-au plâns că în zonă se parchează haotic. Ce-au găsit acolo? Zeci de mașini lăsate aiurea.

Oamenii legii au amendat peste 70 de șoferi în weekend. Oamenii care locuiesc în zonă, dar și cei care au magazine deschise lângă Piața Flavia au depus tot mai multe sesizări, nemulțumiți de faptul că șoferii care vin la piață își lasă mașinile pe unde apucă.

„În urma acțiunii au fost aplicate un număr de 74 sancțiuni contravenționale, o parte dintre procesele verbale de constatare a contravenției fiind încheiate pe loc, o parte urmând a fi încheiate în perioada următoare, după ce pe parbrizele autoturismelor au fost lipite colante autoadezive. Cele mai multe probleme au fost constatate pe străzile Talăngii și Teatrului, unde de altfel, de-a lungul timpului, au mai fost luate măsuri”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Șoferii au fost amendați pentru că și-au lăsat autoturismele pe trotuar sau în zone unde indicatoarele rutiere nu permit acest lucru, pe spațiile verzi, dar și pe trecerile de pietoni, iar astfel au încurcat pietonii.

Amenzile prevăzute de OUG 195/2002 pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de situație. (Sursa www.tion.ro)