INFORMARE

0
832

HOTNEWS

Poliţiştii locali, trimişi la şcoală. Proiect în dezbatere

 

Proiectul privind formarea poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi circulaţiei rutiere a fost publicat în vederea dezbaterii publice.

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică, miercuri, proiectul privind formarea iniţială, în anul 2018, în instituţiile de formare ale MAI a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere, informează un comunicat transmis Agerpres.

Prin proiectul de act normativ urmează a se reglementa stabilirea numărului de locuri şi a perioadelor în care se desfăşoară programele de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere şi a celor care ocupă funcţii de conducere (modulul de management); stabilirea instituţiilor de formare ale Ministerului Afacerilor Interne organizatoare şi repartizarea numărului de locuri pentru fiecare în parte; stabilirea cuantumului cheltuielilor de şcolarizare/ cursant/ program de formare iniţială/ modul de management.

Conform sursei citate, textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei –www.mai.gov.ro -, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI, din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de email dgj_transparenta@mai.gov.ro.

 

https://www.dcnews.ro/politistii-locali-trimisi-la-scoala-proiect-in-dezbatere_578892.html