SUTE DE NOTIFICARI DATE ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI IN ZONELE IN CARE SE FORMEAZA RAMPE CLANDESTINE DE DESEURI. 15 PERSOANE AMENDATE

0
751

TIMISOARA. Aproape 800 de asociații de proprietari din Timișoara au fost notificate de polițiștii locali în această perioadă, după ce oamenii legii au observat rampe clandestine de gunoi în aproape toate zonele orașului. Un număr de 15 persoane au fost amendate, după ce au fost prinse aruncând diverse deșeuri în locuri neamenajate.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, cele mai multe rampe clandestine de gunoi se găsesc în zone precum Platanilor, Lunei, Mangalia, Crizantemelor, Ana Ipătescu, Lacului, Amurgului, Cugir, Gârjoabă, Oglinzilor, Soarelui etc. De aceea, oamenii legii au împărțit asociațiilor de proprietari din aceste zone, în ultima perioadă, 760 de notificări.

„Acestea conțin informații referitoare la actele normative care reglementează activitatea de depozitare a deșeurilor, respectiv sancțiunile care se aplică celor surprinși abandonând resturi în alte locuri decât cele special destinate, precum și locațiile în care se transportă resturile rezultate din construcții și amenajări interioare”, au transmis cei de la Poliția Locală Timișoara.

Pe lângă aceste acțiuni, în luna ianuarie, polițiștii locali au împărțit 15 amenzi în valoare de 8.400 de lei unor persoane care au fost prinse în timp ce abandonau deșeuri în locuri neamenajate.

„De asemenea, alte 169 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii locali din teren persoanelor care au fost surprinse aruncând resturi alimentare și nealimentare, hârtii, ambalaje, coji de semințe, precum și orice alte resturi, inclusiv chiștoace de țigări pe jos.

Reamintim că potrivit HCL 371/2007 modificată, sancțiunile care se aplică pentru abandonarea de deșeuri sunt între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice”, mai transmit cei de la Poliția Locală Timișoara. (Sursa www.tion.ro)