ZECI DE SOFERI AMENDATI DE POLITISTII LOCALI PENTRU CA AU BLOCAT ACCESUL AMBULANTELOR LA SPITALUL JUDETEAN

0
838

TIMISOARA. Zeci de șoferi care au blocat accesul ambulanțelor pe str. Dr. I. Mureșan, chiar în fața Spitalului Județean din Timișoara, au fost amendați de polițiștii locali. Acțiuni similare au avut loc în tot orașul.

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Timișoara, 27 de șoferi au fost amendați în ultima perioadă doar în zona Spitalului Județean.

„Astfel, spre exemplu, polițiștii locali s-au deplasat pe str. Dr. I. Mureșan unde s-a semnalat faptul că în fața Spitalului Județean Timișoara mai multe autoturisme erau parcate neregulamentar fiind îngreunată circulația ambulanțelor, fiind aplicate 27 sancțiuni contravenționale. De altfel, în zona respectivă au fost aplicate sute de sancțiuni în ultimul an deoarece frecvent unii conducători auto parchează neregulamentar și pun probleme reprezentanților unității medicale în măsurile pe care le iau pentru tratarea pacienților”, au transmis cei de la Poliția Locală Timișoara.

Aceștia susțin că au sancționat și un șofer care a blocat linia de tramvai, dar și șoferi care au blocat întrări în curți și garaje.

„O altă problemă este cea a conducătorilor auto care parchează mașinile astfel încât blochează circulația tramvaielor, un asemenea caz fiind semnalat pe str. Gh. Doja, în apropiere de str. Brașov, unde un autoturism cu numere de București a blocat calea tramvaiului. Polițiștii locali deplasați la fața locului l-au depistat pe conducătorul auto care a fost sancționat cu 580 lei conform OUG 195/2002 și 3 puncte penalizare la permis, accesul mijlocului de transport fiind deblocat. Un alt exemplu a fost întâlnit și pe str. Gh. Adam în fața Spitalului «Victor Babeș». Un aspect frecvent întâlnit este cel al conducătorilor auto care blochează garaje, intrări în parcări sau imobile, și pe această linie fiind înregistrate zeci sesizări de la începutul acestui an de la cetățeni care s-au finalizat cu sancțiuni contravenționale între 580 și 725 lei amendă și 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002. De altfel, în ultima lună zilnic au fost semnalate astfel de cazuri la Dispeceratul Poliției Locale Timișoara, fiind luate măsurile legale”, au mai transmis cei de la Poliția Locală. (Sursa www.tion.ro)