CONTROALE DRASTICE IN MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN! S-AU DAT AMENZI DE APROAPE 20.000 DE LEI

0
688

TIMISOARA. Poliţiştii locali împreună cu poliţiştii Secţiei 1 au făcut echipă şi au luat la rând mijloacele de transport în comun.

Astfel, numai în ultimele două săptămâni au fost sancţionate aproape 100 de persoane, cu amenzi în valoare de 19.190 de lei.

Scopul principal al acțiunilor a fost prevenirea furturilor din buzunare și genți, din autobuze și tramvaie însă vizați au fost și călătorii care au mers fără bilet, au fumat în stații, ori au încălcat în alte moduri legea.

“Patrulele mixte au acționat atât dimineața cât și după-amiaza, în uniformă, dar și în civil, pe principalele linii pe care s-au constatat încălcări alte legislației. Pe lângă activitatea de prevenire, au fost aplicate un număr de 56 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.810 lei, după ce cu o săptămână înainte au fost aplicate 34 de sancțiuni în valoare de 7.380 lei, pentru fapte precum lipsa documentelor de călătorie, fumat în stații, dar și în mijloacele de transport, consum de alcool, satisfacerea nevoilor fiziologice în stații etc. Un număr de 11 persoane care apelau la mila publică în tramvaie sau în zona stațiilor mijloacelor de transport au fost direcționate de polițiștii locali către serviciile sociale”, informează reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Autoritățile spun că și în umătoarea perioadă vor veghea în mijloacele de transport pentru siguranța celor care aleg să călătorească cu transportul în comun din oraș. (Sursa www.sursadevest.ro)