TABARA IMPROVIZATA DE OAMENI AI STRAZII, DESCOPERITA DE POLITISTII LOCALI

0
809

TIMISOARA. O tabără improvizată de oamenii străzii a fost descoperită de polițiștii locali în zona Mehala – Grigore Alexandrescu. Un număr de 17 persoane, dintre care 10 minori, au fost evacuate din zonă de oamenii legii.

„Polițiștii locali au acționat zilele trecute în zona Mehala – Grigore Alexandrescu, în apropierea clădirii în construcție a Spitalului Municipal, unde existau sesizări că persoane fără adăpost și-au improvizat locuințe pe terenurile virane de aici, fără acordul proprietarilor. Astfel, în urma verificărilor la fața locului au fost depistate un număr de 17 persoane, dintre care 10 minori, care locuiau în mai multe barăci construite ilegal. În cazul acestora, polițiștii locali au luat măsura încredințării lor către serviciile sociale în vederea luării măsurilor de reintegrare, iar cei care provin din alte localități au fost îndrumați către domicilii”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

De asemenea, proprietarul terenului pe care se adăpostiseră oamenii străzii a fost notificat să igienizeze zona și să ia măsuri pentru ca aceștia să nu își mai ridice tabere pe proprietatea sa.

„Mai mult, fiind vorba despre terenuri proprietate privată, s-au înaintat proprietarilor somații cu termen de intrare în legalitate pentru luarea măsurilor de igienizare a locațiilor respective astfel încât persoanele fără adăpost care adună gunoaie în jurul lor și își improvizează astfel de locuințe să nu se întoarcă. Polițiștii locali vor verifica în cursul acestei săptămâni dacă proprietarii s-au conformat și au luat măsurile de igienizare. Anul trecut, polițiștii locali au identificat un număr de 80 de astfel de locații în care s-au adăpostit persoane fără adăpost pe raza municipiului Timișoara”, au mai spus cei de la Poliția Locală Timișoara. (Sursa www.tion.ro)