AMENZI PENTRU HALUL IN CARE AU AJUNS CAZARMA U SI FOSTUL ABATOR DIN TIMISOARA

0
683

Timișorenii care și-au lăsat clădirile să se degradeze s-au ales cu noi amenzi. Polițiștii locali și-au amintit și de halul în care arată fostul Abator, dar și Cazarma U și au propus amenzi și pentru proprietarii acestora. 22 de amenzi au fost date numai anul acesta proprietarilor de clădiri care și-au lăsat imobilele să cadă pradă intemperiilor.

Agenții locali spun că au continuat verificările în ceea ce privește modul în care proprietarii de clădiri degradate au respectat demararea procedurilor pentru reabilitarea acestora. 11.000 de lei trebuie să plătească, conform HCL 371/2007 modificată, timișorenii care nu au făcut nimic pentru a-și întreține proprietățile.

„Aceste clădiri, pe lângă aspectul inestetic, pot constitui și pericole pentru cetățeni care trec prin zonă. De asemenea, pe lângă aceste sancțiuni, a fost aplicată o sancțiune și în cazul Abatorului de pe str. Eroii de la Tisa, conform Legii 422/2001, în valoare de 6.000 de lei, deoarece proprietarul nu a întreținut clădirea încadrată ca și clădire istorică și a fost încheiat proces-verbal de constatare a contravenției, urmând ca arhitectul șef să stabilească cuantumul sancțiunii, în cazul Cazarmei U, tot conform Legii 422”, transmit reprezentanții Poliției Locale. Oamenii legii continuă verificările pe această linie. Proprietarii care au fost deja amendați ar putea plăti taxa pe paragină, de anul viitor. (Sursa www.tion.ro)