POLITISTII LOCALI SI JANDARMII, ACTIUNI IN MIJLOACELE DE TRANSPORT IN COMUN DIN TIMISOARA, IN PERIOADA SARBATORILOR

0
724

Polițiștii locali din Timișoara împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș acționează, în aceste zile, în mijloacele de transport în comun din Timișoara.

Oamenii legii încearcă să prevină prin aceste acțiuni furturile din buzunare și poșete, fiind o perioadă foarte aglomerată când foarte mulți cetățeni se deplasează cu tramvaie, troleibuze și autobuze. De asemenea, patrulele mixte au în vedere și luarea măsurilor legale în cazul nerespectării legislației referitoare la ordinea și liniștea publică în mijloacele de transport în comun și în imediata apropiere a acestora.

În urma unei asemenea acțiuni desfășurată ieri, polițiștii locali au aplicat și 13 sancțiuni în valoare de 3.500 lei pentru diverse fapte printre care consum de alcool, fumat în stații, comerț ambulant, lipsa documentelor de călătorie etc. De asemenea, mai mulți cerșetori au fost depistați și preluați din tramvaie, fiind transportați către serviciile sociale. Polițiștii locali și jandarmii au acționat într-o primă fază pe principalele linii de transport în comun care străbat zonele Piața Traian, Piața 700, Piața Maria, Piața Nicolae Bălcescu, Gara de Nord, urmând ca în zilele următoare patrulele mixte să fie prezente și pe alte linii.

Pentru asigurarea unui climat de siguranță pe mijloacele de transport în comun ale municipiului, acțiunile comune vor continua și în perioada următoare, aceasta pe lângă patrulările zilnice ale polițiștilor locali din cadrul Biroului Transport Urban. (Sursa www.observatordetimis.ro)