POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – MĂSURI ACCIDENT RUTIER CU VICTIMĂ

0
600

Serviciul Circulație Rutieră, din  cadrul Poliției Locale Sector 2 a asigurat perimetrul și a luat primele măsuri, în cazul accidentului rutier care a avut loc la intersecția Șos. Fundeni cu Șos Colentina, în data de 18.12.2017, în jurul orei 10.20. Un conducător auto a accidentat o persoană care traversa neregulamentar. Victima  a fost transportată la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru îngrijiri medicale.

POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 VĂ RECOMANDĂ:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!