0
403

Necesitatea modificării legislației pentru reducerea plafonului de la o mie de persoane la 500 pentru un post de polițist local – adica, un polițist local la 500 de cetățeni, nu la mia de locuitori, așa cum este prevăzut acum de OUG 63/2010. Acesta este doar unul dintre subiectele dezbătute recent de membri Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România (FNPLR). Întâlnirea, la care a participat și o delegație de la Brașov, condusă de directorul executiv Nicolae Aldea, s-a desfășurat la Cluj Napoca. Întâlnirea a reunit la aceeasi masă de dicuții, șefi de instituții din diferite orașe din țară: Brașov, Cluj-Napoca, Sector 2 București, Sector 3 București, Turda, Botoșani, Satu-Mare, Mediaș, Călimănești, Galați și Pitești. Lucrările ședinței s-au axat pe teme legate de organizare a acestei structuri profesionale, motiv pentru care s-au atins și problemele privitoare la viitorul comunicării publice în vederea promovării imaginii instituției Poliției Locale, dar și la posibilitatea constituirii unei structuri de tip compartiment la nivelul Ministerului Dezvoltării pentru o eventuală colaborare și susținere pentru elaborarea unor propuneri legislative. La sedință au fost prezenți și șefi ai Jandarmeriei și Poliției Naționale, autorități cu care Poliția Locală deține în teritoriu, parteneriate importante care se derulează în vederea întăririi principiului de menținere a ordinii și liniștii publice, ca servicii aflate în slujba cetățeanului.

Federaţia Naţională a Poliţiştilor Locali din România, înființată cu zece ani în urmă, este componentă a societăţii civile, o organizaţie independentă, neguvernamentală, cu caracter apolitic, făra scop lucrativ și nonprofit.

FNPLR militează activ pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ care vizează interesele Poliţiei Locale, în conformitate cu normele naţionale, dar şi internaţionale, ținând cont și de faptul că această structură instituțională a fost creată în spiritul și după modelul celor care funcționează în statele europene, având deja tradiție pe acest domeniu.

FNPLR este constituită din membri a câtorva zeci de Asociaţii Profesionale ale Poliţiştilor Locali din întreaga țară, iar preşedinţia este deţinută în acest mandat de directorul general al Poliţiei Locale Sector 2 Bucureşti, Dobrilă Aurel.