DOI SOFERI ”PERICOL PUBLIC”, AMENDATI DE POLITIA LOCALA. UNDE AU PUTUT SA PARCHEZE

0
683

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat în cursul zilei de marţi pe str. Dr. Ioan Mureșan, în zona Spitalului Județean Timișoara, unde un conducător auto și-a parcat autoturismul marca Ford în dreptul indicatorului ”oprirea interzisă”, obstrucționând astfel ieșirea unui autovehicul care transporta echipamente necesare în tratamentul bolnavilor, mai exact tuburi de oxigen.

Pe lângă sancțiunea aplicată prevăzută de OUG 195/2002 de 580 de lei și 3 puncte penalizare la permis, maximum prevăzut de lege, autovehiculul a fost ridicat cu sprijinul lucrătorilor SDM.

Polițiștii locali acționează periodic în zona respectivă existând numeroase sesizări din partea reprezentanților unității spitalicești referitoare la faptul că sunt parcate neregulamentar autovehicule care fac îngreunează circulația și pătrunderea ambulanțelor în curtea spitalului.

Numai anul acesta au fost aplicate 279 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au parcat neregulamentar pe strada respectivă.

Un alt caz este cel al unui timișorean care tot ieri a obstrucționat circulația tramvaiului cu nr. 2 pe str. Ștefan cel Mare deoarece și-a parcat autoturismul marca Volkswagen pe liniile de tramvai. Și în acest caz s-a luat măsura sancționării contravenționale tot cu 580 lei și 3 puncte penalizare la permis.

Poliția Locală Timișoara atrage din nou atenția conducătorilor auto să respecte legislația și să oprească sau să staționeze astfel încât să nu intre sub incidența indicatoarelor rutiere care interzic acest lucru deoarece pe lângă sancțiuni riscă să le fie ridicate autovehiculele. (Sursa www.observatordetimis.ro)