FUMATUL DAUNEAZA GRAV BUZUNARULUI. DE CE AU DAT AMENZI POLITISTII LOCALI DIN TIMISOARA

0
749

Polițiștii locali au în atenție, în cadrul patrulărilor efectuate zilnic, inclusiv respectarea preverilor legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, fiind depistate numeroase cazuri în care timişorenii încalcă legea. Pe lângă constatările din teren ale polițiștilor locali, au existat și sesizări de la cetățeni care au semnalat astfel de cazuri.

Spre exemplu, în ultima lună au fost aplicate 39 de astfel de încălcări ale legii menționate, de la începutul anului fiind aplicate un număr de 534 de sancțiuni contravenționale, între 100 și până la 5.000 de lei. Cele mai frecvente locații în care au fost constatate astfel de nereguli sunt piețele agroalimentare, în incinta acestora în zonele acoperite din piețele Iosefin și 700, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în parcuri în zonele în care sunt amplasate echipamentele de joacă pentru copii, dar și în taximetre.

Au existat și societăți comerciale care au fost sancționate cu amenzi de 5.000 lei, în incinta Bastionului Theresia și pe str. Socrates din Complexul Studențesc.

Poliţia Locală reaminteşte că potrivit Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere. (Sursa www.observatordetimis.ro)