CONTROL COMERCIAL – VERIFICARI ÎN MAGAZINE ALIMENTARE

0
715

Poliția Locală Turda, acționează permanent în scopul protejării populației împotriva activităților comerciale ilicite, atât pe linia combaterii comercializării produselor alimentare neconforme dar și a fenomenului de a face comerț ilegal în detrimentul producătorilor agricoli.

Astfel, în  perioada 13 – 17.11.2017,  poliţiştii locali  pe linie de control comercial au participat la o amplă acţiune de verificare a agenţilor  economici de pe raza municipiului.

Au fost verificate 12 magazine din cartierul Poiana, Micro III și zona industrială cu activitate de alimentatie public. In urma controlului s-au identificat următoarele neregului: lipsa verificărilor metrologice pentru cântare;neafişarea preţurilor pentru unele produse expuse spre  comercializare;produse alimentare cu termen de valabilitate expirat și produse neconforme.

Pentru neregulile constatate, agenții economici au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă contravențională, în valoare de 1.000 lei, iar conform prevederilor aceluiași act normativ, s-a dispus  confiscarea în scopul distrugerii a 126 produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, constând în produse preparate din carne, produse lactate, paste făinoase și dulciuri.