CERSETORI SI VANZATORI AMBULANTI LA SEMAFOARE, DEPISTATI DE POLITISTII LOCALI. DIN CE ZONE AU VENIT LA TIMISOARA

0
631

Polițiștii locali acționează permanent pentru identificarea, preluarea din stradă și predarea la centrele sociale a persoanelor care apelează la mila publică sau fac parte din categoria persoanelor fără adăpost.

Spre exemplu, în cursul zilei de ieri, doi minori, de 15 și 17 ani, din Bihor și Bistrița Năsăud, au fost depistați cerșind pe str. Lunei. Aceștia au fost preluați din stradă și au fost predați centrului de pe str. Ioan Slavici. Un alt aspect care intră în aceeași categorie este cel al persoanelor care stau la semafoare și comercializează odorizante pentru mașină, ștergătoare parbriz și alte obiecte de acest gen, fenomen de multe ori constatat în orașul nostru.

Tot ieri, o femeie din Prahova a fost surprinsă de polițiștii locali încercând să vândă odorizante de mașină sub formă de brăduți în Piața Consiliul Europei. Pe lângă sancțiunea aplicată, polițiștii locali i-au ridicat marfa în vederea confiscării. Persoanele care apelează la mila publicului au fost depistate cel mai frecvent în zone precum Piața Victoriei – Catedrala Mitropolitană, Mărășești, Calea Aradului cu Miresei, Calea Șagului, Piața Consiliul Europei, dar și pe Calea Martirilor, dar și în piețele agro-alimentare 700 și Iosefin.

În luna octombrie, polițiștii locali au depistat un număr de 75 de persoane care fac parte din categoria cerșetorilor și oamenilor străzii, unii dintre aceștia fiind preluați din stradă în mod repetat. Deși nu există o bază legală pentru a-i obliga să stea în centrele la care sunt predați, pentru a nu mai fi întâlniți pe stradă, Poliția Locală acționează permanent pe această linie, făcând apel din nou la cetățeni să nu le mai ofere bani, deoarece în acest fel îi menținem în orașul nostru. (Sursa www.observatordetimis.ro)