„POLIŢIA LOCALĂ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ”

0
541

„POLIŢIA LOCALĂ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ”

 

În perioada 30.10 – 06.11.2017,  Direcția Poliția Locală Tîrgu Mureș și-a continuat activitatea în temeiul legii, acționând cu prioritate pentru îndeplinirea cu responsabilitate și eficiență a atribuțiilor de serviciu. Dintre  problemele pe care polițiștii locali le-au instrumentat în acest interval de timp, rețin atenția:

FAPTĂ DE NATURĂ PENALĂ

Patrula mobilă a Poliției Locale care executa serviciul la „Piața de Vechituri”,  în data de 30.10.2017, a fost sesizată de numitul A.C., domiciliat în Tîrgu Mureș, cu privire la faptul că D.A., domiciliat în Sîngeorgiu de Pădure, județul Mureș, i-a vândut o imprimantă defectă. A fost anunțată Poliția Municipiului Tîrgu Mureș, care a preluat cazul pentru continuarea cercetărilor, încadrarea faptei și stabilirea situației juridice.

TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

Deși cadrele instituției au acționat, cu preponderență, în sensul descurajării și prevenirii comiterii de fapte antisociale, în 16 situații au fost nevoite să aplice sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991R, relevante fiind următoarele situații:

  • luni 30.10.2017, ora 00:25, ofițerul de serviciu a fost sesizat cu privire la faptul că pe str. Koos Ferencz se tulbură liniștea locatarilor prin muzică la intensitate ridicată. Deplasată la fața locului, patrula mobilă a Poliției Locale l-a identificat pe numitul B.D. ca autor al acestui disconfort, fiind sancționat contravențional cu suma de 200 lei;
  • la data de 02.11.2017, în jurul orei 22:00, un echipaj de intervenție a fost direcționat în zona parcului de pe str. Gheorghe Marinescu (în spatele Centrului Cultural „Mihai Eminescu”), unde era tulburată liniștea locuitorilor prin strigăte și larmă. Agenții ajunși acolo i-au identificat și sancționat contravențional  cu câte 150 de lei pe numiții K.Cs. și B.L., domiciliați în Tîrgu Mureș;
  • prin Dispeceratul Integrat de Urgență „112”, Direcția Poliția Locală a fost sesizată, la data de 03.11.2017, ora 19:20, de către numita T.L., că în incinta magazinului de pe str. Depozitelor, nr. 4, o persoană aflată în stare de ebrietate tulbură liniștea publică și îi adresează injurii și expresii jignitoare, spre indignarea clienților aflați în magazin. Reacționând prompt, polițiștii locali l-au identificat pe numitul G. I., din Tîrgu Mureș, pe care l-au sancționat contravențional, în conformitate cu Legea nr. 61/1991R, art. 2/1, cu suma de 200 lei.

ANIMALE LĂSATE ÎN LIBERTATE

Agenți ai Poliției Locale, împreună cu șeful de zonă s-au autosesizat, în data de 30.10.2017, ora 08:45, că pe Calea Sighișoarei este lăsat un cal în libertate, care prezenta un pericol pentru participanții la traficul rutier. După efectuarea cercetărilor specifice, s-a reușit identificarea proprietarului animalului, în persoana numitului C.I., domiciliat în Tîrgu Mureș, care a fost sancționat contravențional, potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991R, art. 2/17, cu suma de 200 lei.

FAPTE DE INDISCIPLINĂ RUTIERĂ

    În perioada de referință, personalul Biroului de Siguranță Rutieră din cadrul Direcției Poliția Locală a constatat și sancționat un număr de 197 fapte de natură contravențională aflate sub incidența Hotărârii Consiliului Local nr. 197/2007M, art. 26 și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la oprirea, staționarea, parcarea și accesul interzis pe anumite sectoare de drum.

MISIUNI EXECUTATE CU OCAZIA UNOR MANIFESTĂRI PUBLICE

Personalul Poliției Locale a fost angrenat, în intervalul menționat, alături de celelalte forțe de ordine publică și siguranță rutieră, la manifestările și acțiunile desfășurate pe raza municipiului, dispozitivul existent fiind suplimentat cu 6-20 agenți și voluntari, pentru fiecare din următoarele activități:

  • 11.2017 – asigurarea măsurilor de ordine publică în proximitatea cimitirelor, cu prilejul „Zilei Morților”;
  • 11.2017, pichetare în fața Prefecturii Mureș și în fața C.A.S. Mureș de pe str. Aurel Filimon, organizată de Asociația Medicilor de Familie;
  • 11.2017 – asigurarea măsurilor de ordine publică în „Piața de Vechituri”;
  • 11.2017 – acțiune spontană de protest în fața Prefecturii Mureș.