SURPRIZA UNUI SOFER CAND S-A DUS SA-SI IA O AMENDA DE LA SEDIUL POLITIEI LOCALE

0
699

Un șofer care și-a parcat ilegal autoturismul a avut parte de o „surpriză” de la Poliția Locală. Omul s-a dus la sediul instituției să-și ridice procesul verbal, dar a parcat pe spațiul verde, blocând accesul pietonilor, așa că s-a mai ales cu o amendă.

S-a întâmplat zilele trecute. Bărbatul și-a parcat mașina pe str. Aurel Cândea, pe unul dintre locurile destinate Consulatului Regatului Țărilor de Jos. S-a dus la sediul Poliției Locale să-și ridice procesul verbal, dar a parcat și acolo ilegal.

„Un cetățean din Dolj a fost sancționat de polițiștii locali deoarece a staționat cu autoturismul pe str. Aurel Cândea, pe unul dintre locurile destinate Consulatului Regatului Țărilor de Jos. Sosit pe str. Avram Imbroane, la sediul Poliției Locale pentru a-și ridica procesul verbal în valoare de 580 de lei și trei puncte penalizare la permis, cel în cauză și-a parcat mașina pe o zonă cu destinația spațiu verde din apropiere, unde, din cauza vremii, locația era plină de noroi, blocând și trotuarul, iar cei care treceau au fost nevoiți să circule fie prin balta formată, fie pe carosabil”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Șoferul s-a mai ales cu o amendă, de data aceasta de 725 de lei și alte trei puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002.

Oamenii legii susțin că au dat mii de amenzi în acest an conducătorilor auto care au parcat ilegal în Timișoara. În total au fost aplicate 3.105 sancțiuni contravenționale cu valoare între 500 și 1.000 de lei celor care au parcat pe locurile rezervate pentru diferite activități sau pe căile de acces ori pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Conform OUG 195/2002 amenzile sunt cuprinse între 435 și 580 de lei și trei puncte penalizare la permis.

„În ultima perioadă au fost aplicate sancțiuni la acest capitol în locații precum Eroii de la Tisa, Văcărescu, Martir Herman Sporer, Dragalina, C. Brâncoveanu, Michelangelo, Gh. Dima, Iotuz, C. Martirilor, Gh. Lazăr, Regele Ferdinand, Piața Huniade, F.C. Ripensia, N. Lenau, Calea Șagului, N. Ilieșu, C. Torontalului, C. Aradului etc. Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate conducătorilor auto care nu respectă indicatoarele ce specifică faptul că locurile de parcare sunt destinate persoanelor cu dizabilități, dar există și situații în care unele persoane staționează pe locurile amenajate pentru diferite instituții, semnalizate corespunzător și aprobate în Comisia de Circulație din cadrul Primăriei”, mai spun oamenii legii. Polițiștii locali susțin că vor continua să dea amenzi până când șoferii se vor învăța minte. (Sursa www.tion.ro)