TIMISOREAN PRINS CA SI-A RENOVAT 6 APARTAMENTE, DINTR-O CLADIRE IN ZONA ISTORICA, FARA AUTORIZATII

0
792

Nu faceți lucrări în casă fără să aveți actele necesare de la primărie! Mai ales dacă locuiți într-o clădire istorică. Un timișorean s-a apucat să-și renoveze șase apartamente din aceeași clădire fără aviz de la monumente, dar și fără autorizație de construire de la primărie. S-a ales cu o amendă de peste 6.000 de euro.

Polițiștii locali au văzut că se lucrează de zor într-o casă de pe str. Ștefan cel Mare nr. 10, așa că au plecat în control. Au găsit un proprietar care are mai multe apartamente pe care s-a decis să le renoveze. Nu avea însă actele care îi trebuiau, avizul de la Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Timiș și autorizația de construire de la primărie, clădirea fiind inclusă în situl urban Fabric din lista monumentelor istorice.

„Pentru lucrările executate cel în cauză a fost sancționat cu 5.000 de lei, conform Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru fiecare apartament, în total cu 30.000 lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii legii le atrag atenția proprietarilor de imobile să respecte legea și să obțină autorizațiile necesare dacă vor să facă reparații sau renovări. (Sursa www.tion.ro)