RABLELE DE PE STRAZILE TIMISOAREI, ADUNATE INTR-UN SINGUR LOR, PE INTERNET. PUTETI VERIFICA ORICAND SITUATIA MASINILOR ABANDONATE

0
703

Dacă aveți o mașină abandonată pe stradă, puteți verifica dacă au văzut-o și polițiștii locali. Oamenii legii au creat o aplicație în care au trecut toate rablele ce au fost găsite pe străzile orașului, cu situația clară a procedurii de verificare.

Zilele trecute, polițiștii locali au demarat o nouă campanie pentru identificarea autovehiculelor abandonate, cu sau fără stăpân, pentru începerea procedurilor pentru ridicarea acestora de pe domeniul public. Timișorenii sunt invitați să sune la sediul Poliției Locale și să-i ajute astfel pe agenți cu această problemă.

După ce au reușit să numere peste 800 de mașini abandonate pe străzile Timișoarei, polițiștii locali încep o nouă campanie, așa că îi roagă pe timișoreni să îi contacteze dacă mai văd rable ce ocupă locuri de parcare prin cartierele orașului. Oamenii legii sunt convinși că încă mai există mașini …

Între timp, reprezentanții Poliției Locale au pus la punct o aplicație pe site-ul instituției, la adresa www.polcomtim.ro/autoab, unde pot fi căutate informații despre rablele care ocupă domeniul public.

„Pentru a veni în sprijinul timișorenilor care cunosc astfel de autovehicule a fost creat un modul pe pagina de internet a Poliției Locale Timișoara, unde pot fi introduse datele autovehiculului care face obiectul sesizării și se poate afla dacă acesta a mai fost reclamat și dacă da în ce stadiu se află, aceasta în condițiile în care multe din mașinile semnalate de cetățeni se află în baza de date a Poliției Locale, în diferite stadii ale procedurii de verificare și declarate a abandonului”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

În doar cinci zile de la demararea campaniei, timișorenii au făcut deja 45 de sesizări la Poliția Locală. Anul acesta au fost înregistrate în total 450 de sesizări de la cetățeni și din oficiu, mai spun oamenii legii, cu privire la 805 autovehicule, din care 320 au fost ridicate deja de proprietari, 52 cu sprijinul SDM, iar 235 nu se încadrează în prevederile Legii 421/2002.

Se pot face în continuare sesizări la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112 sau pe adresa de e-mail contact@politialoctm.ro(Sursa www.tion.ro)