,,AVEM DI TĂTI!”, DAR NU CE TREBUIE! SURPRIZA DESCOPERITĂ DE POLITISTII LOCALI LA O TARABA DIN TIMISOARA

0
666

În ultima vreme, zeci de comercianți au fost ,,luați la bani mărunți” de polițiștii locali din Timișoara, deoarece au fost găsiți cu nereguli. Oamenii legii au efectuat o serie de controale în piețele agro-alimentare din municipiu pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile legale referitoare la actele comerciale desfășurate de producători și comercianți. În cursul zilei de ieri, o persoană a fost sancționată cu 500 lei deoarece a improvizat pe domeniul public, pe platoul de la Piața Doina de pe str. Mureș un adevărat aprozar cu foarte multe produse, fără a avea niciun fel de aprobare sau aviz.

,,Au fost ridicate în vederea confiscării 50 de kilograme de legume care au fost predate la Piața de Gros în vederea valorificării și alte produse precum vegeta, ciocolată, hârtie absorbantă de bucătărie, pastă de dinți, deodorante, odorizante de cameră etc, care, de asemenea, urmează să fie predate Direcției Finanțelor Timiș, unde o comisie formată din reprezentanții a cinci instituții ale statului dispune valorificarea acestora.”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Potrivit datelor furnizate de Biroul de Presă al Poliției Locale, de la mijlocul lunii septembrie  și până în prezent au fost aplicate nu mai puțin de 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.400 lei comercianților care au blocat căile de acces din piețe, nu au afișat datele de identificare, au vândut marfă folosind cântare neverificate metrologic, nu au păstrat curățenia sau au consumat alcool în incinta piețelor.

   ,,Au mai fost aplicate sancțiuni și conform HCL 186/2014 comercianților care nu au marcat produsele cu etichete cu produs românesc sau de import și care, prin aceste încălcări ale legislației, au acumulat câte un punct penalizare care se trec într-un registru, iar la acumularea a trei puncte li se va interzice rezervarea, închirierea, utilizarea pe bază de tichet de taxare a unei mese în incinta oricărei pieţe de pe raza Municipiului Timişoara.”, au mai transmis reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.banatulazi.ro)