PROPRIETARII DE CLADIRI ISTORICE DIN TIMISOARA NU SE INVATA MINTE. AU PRIMIT IAR AMENZI

0
940

Un număr de 12 proprietari de clădiri din zona istorică a Timișoarei s-au ales din nou cu amenzi pentru că nu au făcut niciun pas pentru a-și renova imobilele. Oamenii legii susțin că tergiversează obținerea autorizațiilor.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au continuat verificările la asociațiile de proprietari și la proprietarii care ar fi trebuit să miște un deget și să înceapă să-și renoveze imobilele degradate. Ei au primit termene clare prin procesele verbale de contravenție încheiate încă de anul trecut, dar tergiversează realizarea demersurilor necesare pentru a obține autorizațiile și demararea lucrărilor de reparații la clădirile pe care le au în zona istorică a orașului.

„În ultima săptămână au fost încheiate un număr de 12 procese verbale de constatare a contravenției, conform Legii 422/2001 republicată, cei în cauză fiind sancționați pentru a doua oară. Poliția Locală a acționat permanent pentru informarea și notificarea proprietarilor de astfel de imobile în special din zona centrală a orașului, pentru a fi luate măsurile de reabilitare a imobilelor deținute. De altfel, în luna august a fost organizată inclusiv o întâlnire pe tema reabilitării cu reprezentanții asociațiilor de proprietari la sediul Poliției Locale, la care au fost invitați și reprezentanții Directiei Generale de Urbanism și Dezvoltare Urbană, care au prezentat programul de sprijin financiar pentru proprietarii care inițiază proiecte de reabilitare a clădirilor, aprobat cu HCL 158/31.10.2016”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Amenzile pentru cei care nu se conformează sunt între 4.000 și 8.000 de lei. Printre cei amendați se numără și proprietarul imobilului de pe str. Eugeniu de Savoya nr. 16, clădire aflată în stare avansată de degradare. El a prezentat un certificat de urbanism în vederea obținerii avizului de oportunitate pentru restaurarea și extinderea clădirii. Oamenii legii susțin că vor continua controalele și în perioada următoare. (Sursa www.tion.ro)