POLITIA LOCALA A SPRIJINIT ACTIUNILE DE INDEPARTARE A EFECTELOR FURTUNII DE DUMINICA

0
698

Poliția Locală Timișoara a fost prezentă în stradă, cu efective mărite, încă de duminică după-amiaza, după producerea furtunii care s-a abătat asupra oraşului, punându-se accentul pe luarea măsurilor imediate de aplicare a benzilor de protejare față de pericolele survenite ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate, acționându-se și prin sesizarea urgentă a situațiilor ce împiedicau circulația mijloacelor de salvare și intervenție.

Polițiștii locali au acționat pentru sprijinirea mijloacelor de salvare în cazul victimelor furtunii, respectiv la Grădina Zoologică, precum și în zona Parcului Rozelor – str. Al. Borza, în mai multe cazuri răspunzându-se solicitărilor comandamentului pentru situații de urgență instituit la nivel local. Astfel, au fost constatate de către polițiștii locali atât în cursul zilei de duminică, dar și luni, un număr de 127 de situații survenite ca urmare a vijeliei, respectiv căderi de arbori, de crengi, de acoperișuri, țigle, stâlpi și indicatoare, fire de curent, semafoare deteriorate, în majoritatea zonelor orașului, în zona centrală, în parcuri, dar și în cartiere. Aceste aspecte au fost transmise către direcțiile specializate din cadrul Primăriei pentru luarea măsurilor de remediere.

În cursul zilei de luni s-a intervenit în special pentru cazurile de împrejmuire a zonelor în care există pericole imediate precum crengi sau burlane, țigle și alte elemente de ornament de pe clădiri, care stau să cadă.

Poliția Locală Timișoara face apel la asociațiile de proprietari și la cetățeni să ia măsurile de igienizare a resturilor survenite în urma furtunii, precum și de îndepărtare a elementelor care pot pune în pericol viața cetățenilor, aceste obligații de întreținere a proprietăților revenindu-le în conformitate cu HCL 371/2007 modificată.

Poliția Locală va monitoriza și va semnala în continuare problemele constatate în teren, precum și ca urmare a sesizărilor venite de la cetățeni. (Sursa www.observatordetimis.ro)