AMBROZIE DE 60.000 DE EURO ANUL ACESTA LA TIMISOARA. POLITIA LOCALA SE PREGATESTE DE TAXA PE PARAGINA

0
818

TIMISOARA. Unii timișoreni plătesc să scape de efectele ambroziei, iar alții plătesc pentru că o întrețin. Polițiștii locali rup în continuare amenzi celor care nu și-au întreținut terenurile: s-au strâns cam 60.000 de euro în acest an. Atenție, se trece la taxa pe paragină!  Oamenii legii susțin că au continuat verificările pentru a-i sancționa pe cei care nu au grijă de proprietățile lor. 136 de timișoreni au fost trași la răspundere și au plătit amenzi usturătoare, de la începutul anului și până acum.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează permanent situația terenurilor de pe raza municipiului Timișoara ai căror proprietari trebuie să le igienizeze și să le cosească de buruieni și de plante alergene, precum ambrozia, cunoscută ca factor determinant în îmbolnăvirile unei părți a populației. Din acest motiv, s-au efectuat și se efectuează în continuare verificări pe această linie, tocmai pentru a preveni cazurile în care proprietarii de terenuri «uită» să-și întrețină proprietățile. De fiecare dată proprietari terenurilor neîngrijite au fost sancționați conform HCL 371/2007 modificată, cu amenzi de câte 2.500 lei și somați să ia măsurile de igienizare a terenurilor. Astfel, pe parcursul acestui an, cu preponderență în lunile de primăvară-vară, au fost sancționați cu ocazia verificărilor efectuate un număr de 136 proprietari, amenzile ridicându-se la 273.500 lei, fiind totodată aplicate și somații cu termene imediate de intrare în legalitate”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Agenții locali mai spun că anul acesta au găsit și 50 de terenuri neîngrijite noi, care au fost luate în evidență. Un număr de 130 de timișoreni care au fost trași la răspundere au luat măsuri de igienizare și de cosire a vegetației crescute cu nesimțire. Atenție! Se trece la supraimpozitare, urmând să se aplice cunoscuta taxă pe paragină.

Oficialii Poliției Locale spun că, „dacă pe parcursul anului situația unui teren nu se schimbă, iar proprietarii nu se conformează, atunci Poliția Locală va înainta în lunile septembrie și octombrie dosarele acestor terenuri către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara, în vederea supraimpozitării cu până la 500%, conform HCL 266/2016”. Acțiunile continuă și în perioada următoare. (Sursa www.tion.ro)