„POLIŢIA LOCALĂ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ”

0
642

În perioada 07 – 21.08.2017,  Direcția Poliția Locală Tîrgu Mureș și-a continuat activitatea în temeiul legii, acționând cu prioritate pentru îndeplinirea cu responsabilitate și eficiență a atribuțiilor de serviciu.

Astfel, pe linie de ordine publică și siguranță rutieră, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli, dintre care rețin atenția, aspectele pe următoarele componente:

      TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

Cadrele instituției au acționat în sensul descurajării și prevenirii comiterii de fapte antisociale, dar cu toate acestea, în 19 situații au fost nevoite să aplice sancțiuni contravenționale pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, conform prevederilor Legii nr. 61/1991R, relevante fiind următoarele situații:

  • în baza unei sesizări telefonice înregistrate prin intermediul Dispeceratului Integrat de Urgență „112”, în data de 08.08.2017, în jurul orei 1850, referitoare la tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă, de către o persoană, în zona pieței de zi „Cuza Vodă”, un echipaj mobil al Poliției Locale s-a deplasat la fața locului, unde l-a identificat și sancționat contravențional cu suma de 300 lei, pe numitul B.M., din Tîrgu Mureș;
  • la data de 15.08.2017, în jurul orei 0300, o patrulă de intervenție a instituției a fost direcționată pe str. Sîrguinței, unde două persoane, prin comportamentul recalcitrant, tulburau liniștea publică a locuitorilor blocului nr. 20. Agenții ajunși la fața locului i-au identificat și sancționat contravențional pe numiții F.V. și M.V, cu 200, respectiv 100 lei, somându-i să respecte orele de liniște legale;
  • sâmbătă 19.08.2017, în jurul orei 2250, o patrulă mobilă s-a deplasat pe str. Decebal, unde era tulburată liniștea locuitorilor prin muzică la intensitate ridicată, ce provenea dintr-un garaj aflat în proximitatea blocurilor. Numitul U.R.B., responsabil de producerea zgomotului, a fost sancționat contravențional cu suma de 200 lei.

CĂRUȚĂ ÎN TRAFIC

La data de 16.08.2017, numitul M.P., domiciliat în Valea Rece, a fost sancționat contravențional cu suma de 100 lei, deoarece a fost depistat pe str. Tudor Vladimirescu în timp ce conducea un vehicul cu tracțiune animală, încălcând astfel prevederile legale privind circulația pe drumurile publice.

CERȘETORIE

În perioada analizată, agenții Poliției Locale au depistat un număr de 34 persoane care apelau la mila publică, fie în proximitatea piețelor, a parcurilor și a magazinelor agroalimentare, fie în zonele de promenadă ale obiectivelor de interes turistic frecvent circulate. Persoanele adulte în cauză au fost sancționate contravențional cu suma de 100 lei fiecare, iar în cazul minorilor, măsurile sancționatorii s-au îndreptat împotriva ocrotitorilor legali.

     OPRIRI ȘI STAȚIONĂRI NEREGULAMENTARE  PE DOMENIUL PUBLIC

    Personalul Biroului de Siguranță Rutieră al Poliției Locale a constatat și sancționat, în intervalul menționat, un număr de 214 fapte de natură contravențională aflate sub incidența Hotărârii Consiliului Local nr. 197/2007M, art. 26 și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, ponderea cea mai mare a acestora fiind pentru opriri, staționări neregulamentare și disciplină pietonală.

Rugăm pe această cale pietonii să traverseze drumurile publice doar prin locurile permise, iar conducătorilor auto le recomandăm să respecte semnificația indicatoarelor rutiere referitoare la oprirea/staționarea autovehiculelor.

      MISIUNI EXECUTATE CU OCAZIA UNOR MANIFESTĂRI PUBLICE

Cadrele Poliției Locale au asigurat în intervalul de timp supus analizei, alături de celelalte forțe de ordine publică și siguranță rutieră, buna desfășurare a manifestărilor stradale, suplimentând dispozitivele operative, cu 12 – 35 agenți și voluntari, pentru fiecare din următoarele activități:

  • 08 – 13.08.2017 – Festivitate de predare a Drapelului de Luptă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș;
  • 08.2017 – Procesiune de „Evanghelizare”;
  • 16 – 20.08.2017 – Festivalul „Simfest”;
  • 08.2017 – Meciul de fotbal ASA Tîrgu Mureș – Luceafărul Oradea;
  • 08.2017 – „Weekend White Night II”;
  • 08.2017 – „Sfințirea Pâinii Noi”.