„POLIŢIA LOCALĂ – ORDINE ŞI SIGURANŢĂ”

0
537

În perioada 28.07 – 07.08.2017,  Direcția Poliția Locală Tîrgu Mureș și-a continuat activitatea în temeiul legii, acționând cu prioritate pentru îndeplinirea cu responsabilitate și eficiență a atribuțiilor de serviciu. Astfel, pe linie de ordine publică și siguranță rutieră, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli, dintre care rețin atenția:

TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE

Cadrele instituției au acționat în sensul descurajării și prevenirii comiterii de fapte antisociale, dar cu toate acestea, în 24 situații au fost nevoite să aplice sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991R, relevante fiind următoarele situații:

  • marți 01.08.2017, ora 01:50, am fost sesizați prin Dispeceratul Integrat de Urgență „112”, cu privire la faptul că pe str. Sitarilor, se tulbură liniștea locatarilor prin muzică la intensitate ridicată. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției Locale, care l-a sancționat contravențional cu suma de 200 lei, pe numitul G.R., determinându-l totodată, să respecte normele în domeniu;
  • ofițerul de serviciu al instituției noastre a fost sesizat la data de 04.08.2017, în jurul orei 03:00, cu privire la faptul că pe str. Kos Karoly, este tulburată liniștea locatarilor de către o persoană care asculta muzică la intensitate ridicată, în autoturismul personal. O patrulă a direcției noastre s-a deplasat la fața locului, unde l-a identificat și sancționat contravențional pe numitul M.M., cu suma de 200 lei, în conformitate cu Legea nr. 61/1991R;
  • la data de 04.08.2017, în jurul orei 00:30, o patrulă de intervenție a Poliției Locale a fost direcționată în zona parcului de pe str. Busuiocului, unde era tulburată liniștea locatarilor prin strigăte și larmă. Agenții ajunși la fața locului l-au identificat și sancționat contravențional cu 200 de lei pe numitul M.J., domiciliat în Tîrgu Mureș, fiind totodată somat să respecte prevederile legale.

 

CONSUM DE ALCOOL ÎN LOCURI PUBLICE

Numitul V.S., domiciliat pe str. Rămurele din Tîrgu Mureș, a fost surprins în data de 04.08.2017, de către o patrulă a Poliției Locale, în timp ce consuma băuturi alcoolice în parcul aflat pe str. Busuiocului. Cel în cauză a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile art.2, pct.23 din Legea nr. 61/1991R, cu suma de 100 lei și îndrumat spre domiciliu.

 

CERȘETORIE

Agenții Poliției Locale au depistat un număr de 36 persoane care apelau în mod repetat la mila publică, sunând din ușă în ușă sau în proximitatea piețelor, a parcurilor de joacă, ori a magazinelor agroalimentare. Persoanele adulte în cauză au fost sancționate contravențional cu suma de 100 lei fiecare, în conformitate cu Legea nr. 61/1991R, iar în cazul minorilor, măsurile sancționatorii s-au îndreptat împotriva ocrotitorilor legali

MURDĂRIREA CAROSABILULUI

La data de 03.08.2017, o patrulă a Poliției Locale l-a surprins pe numitul H.A., domiciliat în Tîrgu Mureș, care a murdărit carosabilul pe str. 22 Dec. 1989 (zona Petrom), cu beton provenit din autobetoniera cu numărul de înmatriculare MS-18-AFI. Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu suma de 500 lei și determinat să întreprindă măsurile necesare în vederea aducerii carosabilului la starea de curățenie inițială.

 

STAȚIONĂRI NEREGULAMENTARE PE DOMENIUL PUBLIC

     Personalul Biroului de Siguranță Rutieră din cadrul Direcției Poliția Locală, a constatat și sancționat în perioada de referință un număr de 94 fapte de natură contravențională aflate sub incidența Hotărârii Consiliului Local nr. 197/2007M, art. 26 și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la oprirea, staționarea, parcarea și accesul interzis pe anumite sectoare de drum.

De asemenea, s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu HCL nr. 46/2008 și împotriva a 8 taximetriști, aceștia fiind surprinși staționând neregulamentar la volanul taxi-urilor în stații de autobuz sau parcări neamenajate special pentru ei.

 

MISIUNI EXECUTATE CU OCAZIA UNOR MANIFESTĂRI PUBLICE

Cadrele Poliției Locale au fost angrenate în intervalul menționat, la manifestările și acțiunile desfășurate pe raza municipiului, unde s-a înregistrat o participare numeroasă de persoane, cele mai relevante fiind:

  • 07.2017 – „Under the bridge party” – la centrul Cultural „Mihai Eminescu” (dispozitiv: 6 polițiști locali);
  • 07 și 05.08.2017 – „Spuma Party” – la Complexul de Agrement și Sport „Mureșul” (dispozitiv: 6 cadre ale Poliției Locale);
  • 08.2017 – Partida de fotbal dintre echipele ASA Tîrgu Mureș și Știința Miroslava (dispozitiv: 12 agenți și voluntari ai Poliției Locale);
  • 05 – 06.08.2017 – Concurs MTB Marathon – la Platoul Cornești (dispozitiv: 14 polițiști locali).