ZECI DE CERSETORI RIDICATI DE PE STRAZI, LA TIMISOARA. UNDE AU FOST GASITI?

0
920

 TIMISOARA. Dorm pe banci, in statiile de tramvai sau se plimba pe strazi cu sticle de bautura in mana. Este vorba despre zeci de cersetori si oameni ai strazii ce isi fac veacul in Timisoara.

Doar in ultima saptamana, politistii locali au gasit nu mai putin de 37 de oameni fara adapost sau cersetori, care si-au facut un obicei din a sta in statiile mijlocelor de transport. Zonele preferate de acestia sunt cele din apropierea Garii de Nord si parcurile centrale, dar si pietele. locuri unde stiu ca pot apela la mila publica.

Pentru multi dintre oamenii strazi nu a fost primul contact cu politistii. Asta pentru ca, ori de cate ori ar fi luati de pe strada si dusi in centrele sociale, cersetorii revin in locurile din care au fost goniti.

Cu toate acestea, din punct de vedere legal, politistii locali nu pot decat sa ii identifice pe oamenii ridicati de pe strazi sau din parcuri si sa ii predea serviciului de asistenta sociala. Nici Politia Locala, nici serviciile sociale nu au baza legala pentru a-i obliga sa stea in centre, pentru a nu mai fi reveni pe strazi.

Oamenii legii atrag atentia timisorenilor sa se fereasca sa ajute oamenii strazii cu bani, pentru ca, in acest fel, nu fac altceva decat sa incurajeze cersetoria si sa determine un numar si mai mare de nevoiasi sa vina din localitatile de dominiciliu in Timisoara. (Sursa www.opiniatimisoarei.ro)