POLITISTII LOCALI AU NUMARAT PESTE 100 DE CERSETORI PRIN TIMISOARA, IN LUNA IULIE

0
784

Oamenii legii continuă vânătoarea de cerșetori. Pe tot parcursul lunii iulie au numărat 129 de persoane care cerșesc sau stau în adăposturi improvizate în Timișoara.

Polițiștii locali spun că ies zilnic pe teren pentru a depista persoanele care apelează la mila publicului și a celor fără adăpost, pe care le preiau de pe străzi și le predau centrelor sociale.

„În ultimele zece zile, un număr de 45 de persoane au fost depistate în zone precum Piața Sinaia, Piața 700 – la intersecția străzilor Brediceanu cu A. Cosma, T. Vladimirescu, Gh. Lazăr, Piața Victoriei, Calea Șagului cu A. Ipătescu, Calea Martirilor cu Lidia, Piața Bălcescu, str. C. Brâncoveanu cu I. Nemoianu, Calea Aradului cu Miresei, Parcul Dacia, etc. Majoritatea dintre cei depistați în stradă au fost aduși la sediul Poliției Locale pentru preluarea în baza de date, fiind identificați în mod repetat pe raza municipiului. Spre exemplu, de la începutul acestei luni, din totalul de 129 de cerșetori și oameni ai străzii găsiți pe străzi, un număr de 121 au fost depistați în mod repetat”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

În Piața 700, un grup de persoane și-au făcut un obicei din a-i agasa pe trecători, fie în stația de tramvai, fie în apropierea Liceului H. Coandă, unde dorm sau ascultă muzică tare. Printre ei se află și un bărbat „cu defect la picioare”, spun oamenii legii, care a fost preluat din stradă în mai multe rânduri și care este agresiv cu trecătorii. De-a lungul timpului, transmit polițiștii, foarte mulți timișoreni au sunat la numerele de telefon 0256.246.112 sau 0256.968 pentru a face sesizări cu privire la persoanele fără adăpost. Poliția Locală le recomandă din nou timișorenilor să nu le ofere bani cerșetorilor, deoarece în acest fel îi mențin în stradă și chiar îi determină și pe alții să vină în Timișoara. (Sursa www.tion.ro)