DE TEAMA SUPRAIMPOZITARII, PROPRIETARII DE TERENURI AU INCEPUT SA LE COSEASCA SI SA LE IGIENIZEZE

0
889

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului continuă monitorizarea situației terenurilor din Timișoara ai căror proprietari trebuie să le igienizeze și să le cosească de buruieni și de plante alergene, precum ambrozia, care începe să afecteze sănătatea populației în această perioadă.

Zilnic au loc verificări pe această linie, de fiecare dată cei identificați ca fiind proprietari ai terenurilor neîngrijite fiind sancționați cu amenzi de câte 2.500 lei și somați să ia măsurile de igienizare a terenurilor. Aceste somații sunt ulterior verificate pentru ca, în cazul în care proprietarii nu se conformează, să fie luate din nou măsuri de sancționare.

În ultima perioadă, ca urmare inclusiv a demersurilor care se fac pentru întocmirea de dosare ce vor fi înaintate către serviciile abilitate din cadrul Primăriei Timișoara în vederea supraimpozitării, s-a constatat o creștere semnificativă a celor care, după ce au fost sancționați și somați, au trecut la cosirea vegetației și igienizarea terenurilor deținute. De la începutul acestei luni, 31 de proprietari au fost sancționați, peste 65 la sută dintre aceștia trecând deja la curățarea proprietăților lor. Poliţia Locală reaminteşte că terenurile neîntreținute vor fi supraimpozitate cu 250% sau 500%, în funcție de starea terenului constatată în urma verificărilor și dosarelor întocmite de polițiștii locali. (Sursa www.timispress.ro)