RETIM FACE ECHIPĂ CU POLITIA LOCALĂ PENTRU A-I ÎNVĂȚA PE TIMIȘORENI SĂ COLECTEZE SELECTIV DEȘEURILE!

0
588

TIMISOARA. Polițiștii locali timișoreni împreună cu reprezentanții societății de salubrizare Retim demarează, începând de astăzi, o nouă acțiune comună!

Aceștia vor atenționa, verifica și vor lua măsurile legale în cazul asociațiilor de locatari și proprietari din Timișoara care nu respectă legislația referitoare la Regulamentul de salubrizare a orașului.

Facem apel la asociații să respecte prevederile HCL 371/2007 modificată, și să ia măsurile necesare astfel încât să depoziteze în pubelele galbene deșeurile destinate colectării selective precum peturi, cartoane, doze aluminiu, urmând ca acestea să fie ridicate separat de reprezentanții Retim SA”, spun reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Acțiunile vor viza asociațiile de locatari și proprietari la care societatea de salubrizare a asigurat peste 4.000 de pubele galbene, cu mențiunea că există posibilitatea asigurării a până la 7000 de astfel de recipiente la asociațiile care nu au contractat încă acest tip de pubele.

În cadrul acțiunilor care au mai fost organizate în ultimele luni au fost aplicate sancțiuni cuprinse între 1.000 și 2.500 lei, în cazul asociațiilor care nu respectă prevederile legale. Toți utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligați să asigure precolectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deșeuri. (Sursa www.sursadevest.ro)