POLITISTI LOCALI SI JANDARMI PATRULEAZA IN TRAMVAIE SI IN STATII PENTRU A PREVENI FURTURILE SI CERSETORIA

0
711

S-au format echipe mixte de polițiști locali și jandarmi care au început deja să patruleze în mijloacele de transport în comun din Timișoara și în stații pentru a preveni furtul din buzunare.

Polițiștii locali au început de joi colaborarea cu jandarmii în aceste acțiuni. Patrulările mixte s-au desfășurat atât pe liniile de tramvai, cât și pe cele de troleibuz, precum și în stații, cu preponderență în zonele centrale printre care Traian, Piața 700, Catedrală, Prefectură, dar și în Lipovei și în Martirilor.

Polițiștii locali patrulează împreună cu jandarmii de la IJJ Timiș și de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod”.

„Principalul scop al acestor acțiuni este acela de prevenire în primul rând a furturilor din buzunare și poșete, a cerșetoriei, a altor fapte anti-sociale care creează disconfort cetățenilor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun. (…) Au fost organizate, pe lângă patrulările zilnice desfășurate de polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban, acțiuni de prevenire prin împărțirea de pliante informative și acțiuni comune cu structurile care fac parte din sistemul integrat de ordine și siguranță publică precum jandarmii, iar de săptămâna viitoare din nou și cu polițiștii specializați în instrumentarea cazurilor de furt de la secțiile de poliție din cadrul Poliției Municipiului Timișoara”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara. (Sursa www.tion.ro)