POLIȚIA LOCALA A DAT ZECI DE AMENZI FIRMELOR CARE NU DEȚIN ACORD DE FUNCȚIONARE DE LA PRIMĂRIA TIMIȘOARA

0
715

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială monitorizează permanent modul în care societățile comerciale din oraş respectă legislația referitoare la deținerea documentelor necesare funcționării în legalitate, mai exact acordul eliberat de Primăria Timișoara.

Astfel, în decursul lunii iunie au fost verificați pentru a se stabili dacă dețin aceste acorduri un număr de 406 comercianți, în cazul a 28 dintre aceștia stabilindu-se că nu dețin documentele necesare și fiind luată măsura sancționării contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 16.000 lei. Alte trei firme au fost sancționate cu amenzi de 11.000 lei pentru împiedicarea controlului prin neprezentarea documentelor solicitate.

Poliția Locală atrage atenția că în cazul neobținerii documentelor necesare, la verificările ulterioare, comercianții riscă să fie din nou sancționați și, în cazul abaterilor repetate, se trece la propunerea suspendării activității celor depistați încălcând legislația pentru o perioadă de 30 de zile. În astfel de situații au fost depistate 13 societăți care au domenii de activitate comerț cu amănuntul și alimentație publică. Pe lângă deciziile de suspendare a activității, acestea au fost și amendate din nou cu 24.000 lei. (Sursa www.observatordetimis.ro)