ÎNCA 15 TIMISORENI AMENDATI DEOARECE NU AU COSIT BURUIENILE DE PE TERENURILE DETINUTE

0
1096

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat verificările referitoare la modul în care proprietarii de terenuri din Timisoara respectă legislația referitoare la îngrijirea acestora, salubrizarea și cosirea vegetației.

Astfel, în ultima săptămână, 15 proprietari de terenuri din zone precum Muzicescu, Mureș, Calea Urseni, Mareșal Ctin Prezan, Tristan Tzara, Horia Hulubei au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 37.500 de lei deoarece nu au cosit vegetația și buruienile care au crescut din abundență, existând pericolul ca aceste buruieni, printre care și planta alergenă ambrozia, să producă efecte persoanelor sensibile, în perioada imediat următoare.

Poliția Locală monitorizează permanent situația terenurilor de pe raza municipiului Timișoara, iar amenzile sunt maxime pentru cei care nu se conformează și nu i-au măsurile de salubrizare a proprietăților lor și de cosire a ierbii și buruienilor crescute. De la începutul acestei luni au fost aplicate în total 36 de sancțiuni contravenționale la acest capitol.

Poliţia Locală reaminteşte că potrivit HCL 371/2007, proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, în caz contrar riscând sancțiuni cuprinse între 1.500 și 2.500 lei. Verificările vor continua și în perioada următoare. (Sursa www.timispress.ro)