BILANTUL DE WEEK-END AL POLITIEI LOCALE: 21 DE CERSETORI SI PERSOANE FARA ADAPOST PE STRAZILE TIMISOAREI

0
816

Câțiva polițiști locali din Timișoara și-au petrecut sfârșitul de săptămână la vânătoare de cerșetori și persoane fără adăpost pe străzile orașului. Bilanțul? Au găsit 21 de indivizi care apelau la mila publică, dar și oameni ai străzii, care își făceau veacul la umbra unor copaci.

Printre cei găsiți pe străzi era și un minor de 16 ani, care a ajuns în cele din urmă la centrul de pe strada Ioan Slavici, adulții fiind duși la centrul social de pe strada Telegrafului.

Cei 21 de cerșetori și oameni ai străzii au împânzit Piața Victoriei și Piața Libertății, dar au fost găsiți și la intersecțiile Bd. Liviu Rebreanu cu Constantin Brâncoveanu, Calea Aradului cu Amurgului, Telegrafului cu M. Kogălniceanu, pe Bd. General Dragalina, Bd. Victor Babeș, Circumvalațiunii și în Parcul Petofi Șandor.

„Persoanele surprinse pe străzile orașului care fac parte din categoria cerșetorilor sau a oamenilor străzii sunt preluate de polițiștii locali, aduse la sediul Poliției Locale unde sunt identificate și li se întocmesc fișe, fiind introduse în baza de date, după care sunt predate serviciilor sociale cu scopul de a fi reintegrate. Acțiunile continuă și în perioada următoare, făcând totodată apel din nou la cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel sunt menținuți pe străzi”, susțin oficialii Poliției Locale.

Sesizări se pot face la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112. (Sursa www.tion.ro)