COMUNICAT POLITIA LOCALA VASLUI

0
731

O asemenea mare dedicație la o angajată a Poliției Locale rareori am văzut!   

   Probabil mai toți din Vaslui ați aflat că în zona fostului Cinematograf Central  a fost un incendiu. 

   Dacă nu știți încă de acest incendiu cu siguranță veți afla din presa vasluiană, online sau tipărită, despre eveniment, în cursul zilei de azi.

    În fine am ajuns și eu  acolo. Așa cum era de așteptat pompierii vasluieni au fost și de această dată la superlativ si au stins exemplar incendiul, la fața locului fiind două autospeciale cu echipajele aferente. 

    Am rămas impresionant si de numărul mare de polițiști bărbați în uniformă dar mai ales în civil, de numărul mare de jandarmi bărbați, de numărul mașinilor de poliție. Toți acești vajnici bărbați stăteau și se uitau la ceea ce mai rămăsese din mistuirea unor autovehicule și așa au mai stat aproximativ o oră.. 

   Undeva,  în zona sediului ziarului Obiectiv/ Banca BRD o doamnă zâmbitoare, îmbrăcată în uniforma de polițist local, singură, asigura fluidizarea traficului zonal, informând conducătorii autovehiculelor ce doreau să intre pe acel segment de drum că în zonă se desfășoară o activitate a pompierilor, vorbindu-le atât de civilizat și  frumos, cu o fermitate femină care te convingea și totodată cucerea încât fiecare șofer cu calm întorcea mașina și o lua prin altă parte.

    Accentuez că doamna polițist local era singură în această zonă, în timp ce toți ceilalți bărbați polițiști, jandarmi și polițiști locali erau în zona incendiulu „asigurând perimetrul”  ca să scriu frumos și despre ei dar cred că se înțelege. 

   Cu aceeași atitudine pozitivă, cu același zâmbet dar profesional doamna polițist local a rămas cel puțin o oră în acest punct, pentru că atăt am mai stat eu pe terasa barului Pheonix, unde am consumat ceva. 

   În tăcere am admirat-o cum cu conștiință și-a îndeplinit datoria fără a pleca sau întoarce privirea măcar o clipă din postul în care a fost repartizată.

   Pentru prima dată am avut convingerea că Poliției Locale sau cel puțin acestei doamne se merită a i se acorda atribuții conferite de lege în domeniul rutier sau și mai bine ar fi un privilegiu pentru Ministerul Administrației și Internelor angajarea directă a  dumneeai din sursă externă în cadrul  I.P.J.Vaslui , Serviciul Poliției Rutiere, aceasta fiind un câstig pentru poliția vasluiană.

   La plecare cu considerație m-am prezentat și în câteva cuvinte i-am mulțumit ca cetățean  pentru modul exemplar de executare a serviciului. 

   O asemenea mai mare dedicație la o angajată a Poliției Locale rareori am văzut. Sincere felicitări!