VANATOAREA DE CERSETORI CONTINUA LA TIMISOARA! CE AU MAI DESCOPERIT POLITISTII LOCALI LA ACTIUNE?

0
854

Mobilizare generală a Poliției Locale Timișoara după ce, primarul municipiului a cerut începerea unei ample campanii de eradicare a fenomenului de cerșetorie din orașul de pe Bega. Joi, de la primele ore ale dimineții, polițiștii locali au ,,descins” în zona centrală a Timișoarei pentru a-i depista pe cerșetorii care creează disconfort în rândul trecătorilor. fost organizată o acțiune cu efective mărite în spatele clădirilor de birouri din Piața 700, spre calea ferată care trece prin spatele Parcului Botanic, unde au existat sesizări de la cetățeni, primite în urma apelului făcut de Poliția Locală, că s-ar ascunde în vegetație persoane fără adăpost care peste zi ies și cerșesc, creând disconfort trecătorilor. Astfel, în locația respectivă au fost depistate trei persoane, care au fost sancționate pentru deșeurile strânse în jurul lor și depozitate în locația respectivă. Persoanele în cauză au fost predate centrului social de pe str. Telegrafului, iar locația urmează să fie igienizată de societatea de salubritate Retim SA.”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă al Poliției Locale Timișoara. Tot la centrul de pe str. Telegrafului au fost predate ieri alte trei persoane depistate de polițiștii locali în Piața Dacia, în urma unei alte acțiuni organizate în sistem integrat în colaborare cu polițiștii de la Secția 4.

Odată cu ,,vânătoarea de cerșetori” demarată, polițiștii locali au descoperit pe raza municipiului un grup de cinci migranți, cu vârste între 18 și 22 de ani, toți din Irak, fără documente asupra lor, găsiți dormind, tot în cursul zilei de ieri, în Parcul Botanic. Cei în cauză au fost predați polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei. Cu două zile înainte, un grup de alți nouă bărbați din Pakistan, care dețineau documente de luare în evidență de către Oficiul Roman pentru Imigrări Giurgiu, a fost depistati tot în Parcul Botanic unde intenționau să își amenajeze adăpost peste noapte. Aceștia au fost conduși la Gara de Nord pentru a se deplasa către centrul în evidențele căruia se află.

,,Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățenii orașului să sesizeze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 prezența cerșetorilor precum și locații în care aceștia își improvizează adăposturi pentru a se lua imediat măsurile legale în ceea ce-i privește. Totodată, Poliția Locală face apel la cetățeni să nu ofere bani cerșetorilor deoarece în acest fel atrag și alte persoane din aceeași categorie în Timișoara și îi mențin în stradă pe cei veniți deja aici, aspecte care nu fac decât să deterioreze imaginea Municipiului nostru”, au mai transmis reprezentanții Poliției Locale. (Sursa www.banatulazi.ro)