ACŢIUNI DE COMBATERE A COMERŢULUI STRADAL ILEGAL

0
655

Joi, 15.06.2017 , agenţi ai politiei Locale Piteşti din cadrul  Serviciului Ordine Publica, au desfăşurat acţiuni de combatere a comerţului stradal ilegal, in special produse perisabile in Piaţa Ceair din oraşul nostru. In urma controalelor, poliţiştii au depistat sase persoane ce comercializau  brânza , lapte si carne de pasare in condiţii de igiena mai mult decât precare, fara a avea autorizaţie de comerţ.  In urma identificării persoanelor s-a stabilit ca acestea se numesc L. Dorin de  40 ani  din Tatarastii de Sus, S. Ion de 60 de ani  din Caldararu,  N. Ioana de 62 ani din  comuna Slobozia, S. Ecaterina  49 ani – Slobozia, B. Gheorghita  49 ani de asemenea tot din Slobozia si Z. Gheorghe Marcel 33 ani din Piteşti.

Cu aceasta ocazie, impreuna cu medici din cadrul D.S.V.Arges s-au confiscat atat produse lactate in cantitate de 37 kg cat si carne de pasare –  ce ulterior au fost  denaturate cu substante specifice si predate la INCINERATORUL ECOLOGIC PITESTI in vederea distrugerii.  In cauza, s-au aplicat un numar de 8 sancţiuni contravenţionale in valoare totala de 800 de lei.

Pe aceasta cale, facem apel către toţi cetăţenii municipiului nostru , sa nu mai cumpere  produse perisabile, din locuri neamenajate de la comercianţi ambulanţi. Cele mai periculoase alimente asociate cu apariţia unor afecţiuni digestive, în special pe timpul verii, sunt carnea, mezelurile, ouăle, lactatele. Sub acţiunea arşiţei şi a umezelii specifice acestui sezon, se creează mediul perfect pentru înmulţirea unor microorganisme periculoase, precum bacterii, virusuri, paraziţi.

Precizam faptul ca aceste acţiuni vor continua in toate pieţele din Piteşti.