POLITISTII LOCALI SE DAU DREPT TIMISORENI LA PLIMBARE CA SA-I DESCURAJEZE PE CERSETORI

0
688

La scurt timp după ce primarul Timișoarei le-a cerut polițiștilor locali să demareze o campanie în forță împotriva cerșetorilor din oraș, oamenii legii au ieșit pe teren la vânătoare de oameni ai străzii. Au mers atât în mijloacele de transport în comun, cât și la plimbare prin centrul orașului, în civil, pentru a-i descuraja pe cerșetori.

Vă reamintim, în cursul zilei de marți, Nicolae Robu a anunțat că i-a trimis un SMS șefului Poliției Locale, prin care i-a cerut să curețe orașul de cerșetori. Zis și făcut! Oamenii legii au pus imediat în aplicare ordinul dat de Robu și au pornit în căutare de persoane care cerșesc de pomană în tramvaie și troleibuze, dar și prin stațiile RATT și în apropierea acestora. Dacă tot au mers cu mijloacele de transport în comun împreună cu polițiștii de la Secția 1, s-au uitat și după hoți de buzunare, pe traseele Badea Cârțan – Traian – Continental – Catedrală – Sinaia – Gara de Nord – Mărăști – Piața 700 – Gara de Nord. Polițiștii locali susțin că, în urma acțiunii, au reușit să dea nouă amenzi pentru consum de alcool, cerșetorie, abandonare de deșeuri.

Totodată, agenții locali au decis să iasă pe străzi și fără uniforme, adică să patruleze în civil și să se lase abordați de cerșetori, pentru a-i „descuraja”. Sunt și mai multe patrule în zona centrală, astfel că în cursul zilei de marți au fost prinși… șase.

„În același context, al prevenirii și combaterii fenomenului cerșetoriei pe raza municipiului Timișoara, Poliția Locală a luat primele măsuri imediate de intensificare a patrulărilor în zona centrală pe schimburi cu polițiști locali în civil care să îi descurajeze pe cei care apelează la mila publică. De asemenea, permanent cei depistați sunt aduși la sediul Poliției Locale pentru efectuarea verificărilor și luarea în evidențe, fiind ulterior predați la centrul social de pe str. Telegrafului. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri (n.r. marți) au fost depistați un număr de șase cerșetori, majoritatea în zona centrală, precum Alba Iulia, V.V. Delamarina, Piața Huniade, dar și în intersecții precum Calea Stan Vidrighin cu Podeanu, Aradului cu Miresei și pe Divizia 9 Cavalerie. Numai luna trecută, în cursul acțiunilor zilnice efectuate pe această linie au fost depistați un număr de 81 de cerșetori față de care s-au luat măsurile legale, dar din păcate aceștia se întorc permanent în stradă”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Pentru că degeaba îi trimit spre localitățile de domiciliu și îi amendează, munca agenților locali este în zadar. Ei fac apel totuși la timișoreni, dar și la reprezentanții supermarketurilor în parcările cărora se adună cerșetorii, să sune la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, în cazul în care observă astfel de persoane sau în cazul în care cunosc locuri unde își improvizează adăposturi. Polițiștii locali le mai transmit timișorenilor să nu dea bani cerșetorilor, pentru că tot ce fac este să îi încurajeze și să îi mențină pe străzile Timișoarei. (Sursa www.tion.ro)