PROFESIONALIZAREA POLIȚIȘTILOR LOCALI ROMÂNI

0
593

Polițiștii locali din România se vor perfecționa și vor face schimb de experiență cu omologii lor din țări europene și americane cu tradiție în asigurarea profesională a măsurilor de ordine și liniște publică.
În prezența primarului Toader Mugur Mihai, a viceprimarului Dan Cristian Popescu, a mai multor șefi de poliții locale, sâmbătă, 10 iunie 2017, la Primăria Sectorului 2, a fost semnat protocolul de înființare a Asociației Șefilor de Poliții Locale din România – ASISPOL, structură afiliată Uniunii Internaționale a Șefilor de Poliții Locale din Spania – UNIJEPOL.
Asociația Șefilor de Poliții Locale din România – ASISPOL – își propune să colaboreze cu structuri similare din țări europene, americane pentru creșterea standardelor profesionale ale polițiștilor locali români și, pentru pregătirea temeinică a acestora, având la bază criterii de competență, perfecționare în interesul comunităților locale.
ASISPOL este afiliată Uniunii Internaționale a Șefilor de Poliții Locale din Spania – UNIJEPOL, structură care întreține relații de cooperare și colaborare în domeniul siguranței și ordinii publice, realizează proiecte de perfecționare, cercetare cu mai multe poliții locale. administrații din Europa – Portugalia, Italia, Franța și din America de Sud – Mexic, Ecuador.
Semnarea documentului de înființare a ASISPOL România a fost decisă de Federația Națională a Polițiștilor Locali din România și s-a făcut la Primăria Sectorului 2 în prezența delegației Poliției Locale a Municipiului Casttelon de la Plana din Spania, condusă de domnul intendent general șef, profesor universitar de criminologie, Jose Luis Carque Vera.