HOȚI DE BUZUNARE PRINȘI IN TRAMVAI DE POLITISTII LOCALI

0
694

Trei persoane bănuite că fac parte din categoria hoţilor de buzunare care acţionează pe mijloacele de transport în comun din Timişoarei, au fost date jos din tramvai de poliţiştii locali.

Oamenii legii au organizat o acţiune, pe mijloacele RATT, cu scopul depistării persoanelor care obişnuiesc să fure călătorii.

Cele trei persoane depistate în tramvaiul 5, două femei şi un bărbat, nu aveau bilete de călătorie, fiind coborâte din mijlocul de transport, în zona Pieţei Libertăţii. Poliţiştii locali i-au amendat pentru călătorie frauduloasă şi pentru că aveau actele de identitate expirate, nefiind însă motive pentru reţinerea unor infracţiuni.

Datele celor trei au fost transmise Poliţiei Municipiului Timişoara. Zilele trecute, în paginile cotidianului „Renaşterea bănăţeană” a fost publicată povestea unui senior al Timişoarei, care a căzut victimă hoţilor de buzunare. Două femei şi un bărbat i-au deschis borseta, însă în aceasta avea doar… pungi. Bărbatul le-a cerut călătorilor să coboare cu el în staţie, cu suspecţi cu tot, însă nu a primit nici un sprijin.

Cele trei persoane nu sunt singurele depistate cu nereguli. În cadrul acţiunii organizate de poliţiştii locali au fost aplicate 25 de amenzi pentru fapte precum consumul de alcool, comerţul ilicit în apropierea staţiilor RATT, autovehicule parcate în aceste zone, fiind sancţionaţi şi oamenii fără adăpost găsiţi în tramvaie.

Poliția Locală Timișoara va organiza periodic astfel de acțiuni, cu efective mărite cu scopul de a preveni și descuraja faptele care contravin normelor legale, solicitând şi sprijinul populației în probarea faptelor atunci când sunt depistate persoane suspecte de comiterea infracțiunilor de furt. (Sursa www.renasterea.ro)