21 MAI 2017

0
816

 

În acest an la Galați, pentru a marca Ziua Poliției Locale, eveniment sărbătorit pe data de 21 mai la nivel național, au fost organizate mai multe evenimente (Cupa Poliției Locale – competiții sportive, Ziua Porților Deschise, o acțiune de ecologizare, Cupa Presei la Tir). Pe data de 19 mai, în prezența unui public numeros, invitați și polițiști locali, în foaierul Teatrului Muzical „Nae Leonard” a avut loc vernisajul expoziției „Artă pentru suflet”, unde expun doi dintre angajații Poliției Locale Galați, Gheorghe Nour – sculptură și Dănuț Lificiu – pictură.

Gheorghe Nour, despre care profesorul Corneliu Stoica spunea că „cioplește în lemn de diferite esențe, modelează lutul, toarnă în bronz sau aluminiu, înscriind în spațiu forme și volume armonioase, care materializează idei și sentimente profund umane, gânduri care sunt rodul unor meditații despre om, și existența sa pe acest pământ”, are până în prezent un număr de zece expoziții personale. Totodată, artistul care este membru fondator al Asociației „Simeza” Galați, a Uniunii Artiștilor Plastici, Secția „Sculptură”, a participat cu lucrările proprii la un număr de 15 expoziții de grup, la 18 expoziții naționale și la 11 expoziții internaționale. Pe parcursul carierei, pentru lucrările sale, Gheorghe Nour a primit numeroase premii.

Polițiștul local Dănuț Lificiu, absolvent al Școlii de Artă, dar și al facultății de profil din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați – Secția Pictură, a început să picteze icoane pe sticlă din anul 2001. Face parte din categoria pictorilor iconari și a participat la diverse expoziții, cu lucrări pe sticlă și pe lemn. Artistul spune că îi place să picteze icoane pe sticlă pentru că tema cromatică este mult mai variată decât la icoanele byzantine, sunt mai vesele mai expresive. Lucrări de pictură ale lui Dănuț Lificiu se regăsesc în colecții particulare din România, Italia și Germania.

Tot pe data de 19 mai, în sala de spectacole a Teatrului Muzical „Nae Leonard”, a avut loc ceremonialul dedicat Zilei Poliției Locale. În prezența a numeroși invitați, directorul general al Poliției Locale Galați – Petrică Hahui, a acordat un număr de patru plachete de onoare (Primăria Municipiului Galați, Instituția Prefectului Județului Galați, Consiliul Județean Galați și Autoritatea de Ordine Publică Galați) și trei plachete onorifice, foștilor directori (Costică Turcu – Corpul Gardienilor Publici, Ion Tătaru – Poliția Comunitară, Cristian Gîscă – Poliția Locală). O diplomă post-portem a fost acordată în memoria primului director al Corpului Gardienilor Publici Galați – Iulian Chivu.

Tot cu ocazia Zilei Poliției Locale, în urma susținerii și promovării examenelor specifice, patru polițiști locali au fost promovați în funcții iar directorul general Petrică Hahui le-a înmânat gradele corespunzătoare.

Pentru rezultate foarte bune în activitatea profesională, 16 angajați ai Poliției Locale Galați (polițiști locali și funcționari publici) au fost recompensați cu diplome de merit.

Prezent la eveniment, Primarul Municipiului Galați Ionuț Pucheanu a înmânat Placheta “Polițistul anului”, acordată lui Nelu Carp, pentru rezultatele foarte bune obținute în activitate Poliției Locale Galați. O altă distincție a ajuns în acest an la directorul executiv, Ștefan Mărculescu, pentru coordonarea foarte bună a activităților de ordine și siguranță publică la nivelul municipiului Galați.

De asemenea, 11 polițiști locali au fost recompensați cu diplome acordate cu ocazia Zilei Poliției Locale, de Autoritatea de Ordine Publică.

„Poliția Locală este o instituție tânără, o instituție nouă, care provine din cele două structuri, Corpul Gardienilor Publici și Poliția Comunitară. A luat ființă în anul 2010 și își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile legii 155. La nivelul municipiului Galați polițiștii locali au atribuții clare în domenii precum: ordine publică, siguranță rutieră, protecția mediului, disciplina în construcții și control activități comerciale. Prin ceea ce fac, oamenii legii sunt tot mai aproape de comunitatea locală, Poliția Locală Galați fiind totodată partener constant al celorlalte instituții de profil. În continuare, unul dintre obiectivele majore ale Poliției Locale Galați este legat de asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul municipiului,” – a declarat Petrică Hahui, director general Poliția Locală Galați.

„La zi aniversară vă urez și eu un sincer la mulți ani, la cât mai mulți ani în slujba cetățeanului, să faceți ceea ce trebuie, ceea ce scrie la litera legii și acolo unde este nevoie de dumneavoastră, să acționați cu celeritate și promtitudinea cu care ne-ați obișnuit de cele mai multe ori. Aș dori ca cetățeanul, pe de o parte să se simtă protejat, și pe de altă parte să simtă că brațul lung al legii, chiar există și își face simțită prezența, de câte ori este nevoie sau se încalcă legea. Îmi doresc să aveți curajul pe care trebuie să vi-l dea uniforma. Sunteți reprezentanții legii locale, sunteți reprezentanții hotărârilor pe care consilierii locali le decid la nivelul Consiliului Local. Ar trebui să fiți mândri de uniforma pe care o purtați, și să vă dea curajul și mândria că reprezentați o instituție care veghează ca legea să fie respectată.

Așadar, vă urez la mulți ani, putere de muncă, curaj și atitudini sănătoase față de cetățeni”, a declarat Primarul, Ionuț Pucheanu, prezent la manifestarea dedicată Zilei Poliției Locale.