CALUGARUL CARE TE BLESTEAMA, DACA NU-I DAI BANI, LA TIMISOARA! UNDE STRANGEA FONDURI LA SEMAFOR?

0
764

    TIMISOARA. Imbracati in straie monahale, tinand la piept icoane si tot felul de inscrisuri ingalbenite, stau la margine de strada, in zone intens circulate din Timisoara, si apeleaza la mila publica sustinand ca strang fonduri pentru diferite biserici.

Desi asta e interzis pe domeniul public, iar cei care poarta vesminte calugaresti nu au nicio legatura cu cele sfinte, oameni creduli le dau bani si adeseori nu putini.

Peste cei care refuza sa le dea sau pun intrebari legate de lacasul de cult pentru care are loc strangerea de fonduri, unii dintre asa-zisii slujitori ai Domnului incep pe loc sa arunce cu blesteme si vorbe deloc ortodoxe.

Nu putine au fost apelurile politistilor locali catre timisoreni sa nu mai ofere bani sarlatanilor care se dau drept calugari, iar la randu-i Mitropolia Banatului a precizat ca fetele bisericesti nu vor cere niciodata bani pe strazi in Timisoara.

Un ‘calugar’ care isi facea veacul pe strada Proclamatia de la Timisoara, in dreptul semaforului de la trecerea de pietoni catre Conti a fost luat la bani marunti de politistii locali, intrucat obsinuia sa agaseze trecatorii.

Agentii au aflat ca e de loc din Bacau, are 52 de ani si niciun document din care sa reiasa ca ar avea vreo legatura cu biserica sau ca ar fi fost insarcinat sa adune fonduri.

L-au amendat cu 500 de lei si i-au cerut sa plece acasa in Bacau. (Sursa www.opiniatimisoarei.ro)