POLIȚIA LOCALĂ SECTOR 2 – SUSȚINE PROGRAMUL DE REÎNFIINȚARE AL PATRULELOR ȘCOLARE

0
583

De astăzi, 04.05.2017, Poliția Locală Sector 2, în calitate de partener al Inspectoratului Școlar al Municipiului București și al Asociației Siguranța Auto, participă la  derularea acțiunilor în cadrul Proiectului „Patrulele școlare”.

Poliția Locală Sector 2  a asigurat protecția elevilor, a cadrelor didactice și a părinților, care au format patrulele școlare și au acționat în zona Școlii Gimnaziale Ferdinand I.

Patrulele aflate astăzi, pentru prima oară în trafic, s-au asigurat că șoferii acordă prioritate, la marcajul pietonal, colegilor și cetățenilor aflați în zonă la acea oră, dar şi că aceştia traversează strada doar prin locurile marcate.

Scopul proiectului este acela  de a obișnui copiii cu regulile de circulaţie şi a le forma deprinderi în acest sens, dar, de asemenea, şi să atragem atenţia conducătorilor auto că în preajma şcolilor trebuie să circule cu atenţie şi să  acorde prioritate la trecerea elevilor.

În zona trecerii de pietoni aferentă unității de învățământ au fost montate coșuri  de plastic în care se vor găsi stegulețe, inscripționate cu mesajul „Fii vizibil!”, pe care copiii le pot folosi la traversare și apoi le pot lăsa pe trotuarul opus, la finalizarea trecerii.

Acțiunile vor continua în toate unitățile de învățământ din Sectorul 2.