COMUNICAT DE PRESĂ

0
611

La finele săptămânii trecute, Direcția Poliția Locală Tîrgu Mureș a reluat activitatea de ridicare de pe domeniul public a mașinilor ,, abandonate  sau    ,, fără stăpân ”, proces care s-a derulat în cartierele ,,Tudor Vladimirescu și ,,Aleea Carpați”.

Menționăm că la această dată instituția noastră instrumentează un număr de 98 de dosare cu privire la  autoturismele aflate în situațiile de mai sus, dintre acestea fiind finalizate, 60 în curs de finalizare iar  pentru diferența de 30 urmând a se încheia procedura în următoarele 90 de zile.

Totodată, dorim  să precizăm că astfel de acțiuni se desfășoară în conformitate cu Legea 421/2002 – privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenurile aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ – teritoriale, respectiv H.G. nr. 156/2003 – referitoare la aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 421/2002, în vederea identificării deținătorului legal al vehiculului.

Pe această cale rugăm tîrgumureșenii să ne sesizeze existența autovehiculelor care blochează în mod ilegal parcările orașului, contribuind în acest fel la eliberarea acestora, la fluidizarea circulației și implicit la estetica urbei.