PROSTITUȚIE ÎN ZONA STRĂZILOR MARIA ROSETTI ȘI C.A. ROSETTI

0
782

În urma petițiilor repetate, ale cetățenilor, locuitori ai străzilor Maria Rosetti si C.A. Rosetti, cu privire la practicarea prostituției în această zonă,  echipajele din cadrul Poliției Locale Sector 2, Serviciul Ordine Publică, au intensificat patrularea în zonă pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care săvârșesc fapte de natura celor sesizate și încalcă prevederile legale. Pe timpul perioadei de monitorizare au fost identificate un număr de 21 de persoane, care au fost sancționate contravențional conform prevederilor Legii 61/1991.

Echipajele Serviciilor de Ordine Publică continuă monitorizarea zonei, prin patrulare, pentru luarea măsurilor legale. Pentru o mai buna supraveghere a zonei ne-am adresat și Secției 6 Poliție pentru a suplimenta efectivele de patrulare aducându-le la cunoștintă problemele sesizate de locuitorii zonei.

Persoanele care practică prostituția sunt sancționate contravențional, deoareceacestea sunt prevederile legale actuale, neexistând altă formă de constrângere prevazută de lege, care să poata fi aplicată împotriva acestora, vechea legislație penală incriminând-o ca infracțiune.

Ca urmare a măsurilor aplicate, se constată scăderea fenomenului contravențional,  fapt confirmat și de scrisorile de mulțumire venite de la locuitorii zonei.