„EDUCATIE RUTIERA, EDUCATIE PENTRU VIATA”

0
940

Miercuri 29.03.2017, agenti din cadrul Politiei Locale Pitesti, au continuat programul „Educatie Rutiera, Educatie Pentru Viata”, la Gradinita cu Program Prelungit „ Aripi Deschise” din catierul Banat. Astfel, in vederea realizării unei educaţii rutiere eficiente, in fata a peste 70 de prescolari, politistii au tinut o ora educativa cu privire la cum să conştientizeze existenţa traficului rutier.

Copiii au invatat necesitatea de a fi însoţiţi de un adult pe timpul deplasărilor în spaţii rutiere si unde trebuie sa isi aleaga locurile pentru joaca, să cunoască necesitatea şi să utilizeze echipamentele de siguranţă cu care sunt dotate autovehiculele , să-şi formeze abilităţi rutiere sigure în calitate de pieton, pe unde au voie sa traverseze strada si ce inseamna culorile semaforului sau cum sa se deplaseze cu bicicleta sau alte probleme ce ii vizeaza in mod direct .

Pe langa faptul ca cei mici au fost extrem de captivati de activitatea oamenilor legii, micutii au participat activ la discutii, majoritatea fiind in tema cu cele mai elementare reguli de circulatie rutiera, asta si datorita profesorilor de invatamant prescolar, director profesor – Corina Postelnicescu si profesor -Catalina Zamfir. Agentii rutieri din cadrul Politiei Locale Pitesti, vor efectua astfel de actiuni educative atat in programul „Saptamana Altfel” cat si pe intreg parcursul anului in curs, si in alte centre de invatamant din Pitesti.