AMENZI PE BANDA RULANTA PENTRU TIMISORENII CARE NU AU GRIJA DE CLADIRILE ISTORICE

0
742

Polițiștii locali continuă să-i tragă la răspundere pe proprietarii de clădiri istorice. Au dat amenzi în valoare de peste 22.000 de lei în ultima lună. Și nu se opresc aici.

Oamenii legii îi atenționează pe timișoreni că nu este de joacă cu imobilele istorice. În ultimele zile șase asociații de proprietari și doi timișoreni s-au ales cu amenzi de câte 1.000 de lei pentru că au lăsat clădirile în care locuiesc să se degradeze.

„Proprietarii riscă sancțiuni între 500 și 1.000 de lei, deoarece prin neîngrijirea clădirilor deținute încalcă prevederile HCL 371/2007 modificată. În ultimele zile au fost constatate și aplicate sancțiuni de câte 1.000 lei fiecare în cazul a opt imobile care prezentau deteriorări ale fațadelor, dintre acestea șase fiind asociații de proprietari și două fiind în proprietatea unor persoane care nu fac parte din asociații. Au fost aplicate sancțiuni pentru imobile neîngrijite de pe Bd. Regele Carol, Iuliu Maniu, Splaiul Tudor Vladimirescu, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazăr, Constantin Brâncoveanu. De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni și pe str. Colonel Enescu, unde la începutul acestei luni, un bărbat a fost rănit de tencuiala căzută, iar imobilul în care sunt opt apartamente nu este constituit în asociație, caz în care a fost sancționat fiecare proprietar în parte”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

În ultima lună numărul sancțiunilor aplicate este de 23, iar valoarea acestora se ridică la 22.500 lei. Poliția Locală reamintește că proprietarii de imobile au obligația să asigure periodic curățarea fațadelor locuințelor, chioșcurilor, a clădirilor amplasate la frontul străzii, să degajeze elementele de construcție (ornamente) și tencuială care stau să se desprindă de pe fațadele clădirilor, să tencuiască și să zugrăvească periodic, să îndepărteze înscrisurile și desenele de pe acestea. (Sursa www.tion.ro)