POLITISTII LOCALI DIN TIMISOARA DAU LECTII DE VOLUNTARIAT: AU CURATAT BEGA DE GUNOAIE

0
782

În timpul liber curăță Timișoara, la propriu. Weekendul trecut, polițiștii locali au ieșit pentru a doua oară în oraș, dar nu să împartă amenzi sau să se distreze, ci la curățenie. Oamenii legii au adunat gunoaiele de pe malurile Begăi.

Un număr de 28 de polițiștii locali le dau lecții de voluntariat timișorenilor. Au curățat, de bunăvoie, malurile Begăi de gunoaie, dar și canalul Bega de tot felul de sticle de plastic sau alte deșeuri aruncate de cei certați cu bunul simț. Au reușit să adune 70 de saci de gunoaie.

„La acțiune au participat un număr de 28 de polițiști locali, care au beneficiat de sprijinul a trei angajați de la Direcția Apele Române Banat, care s-au deplasat în zonă cu un ponton motorizat, cu ajutorul căruia au fost strânse și deșeurile aflate pe luciul apei, nu numai cele de pe maluri. Astfel, s-a început de la Uzina de Apă până la Podul Modoș, cea mai mare cantitate de gunoaie fiind strânsă din zona Podul Dacilor – Uzina de Apă. În total au fost adunați peste 70 de saci cu deșeuri, atât de pe maluri, cât și de pe luciul de apă. Acțiunea a fost un real succes, zona fiind curățată în totalitate”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Aceasta este cea de-a doua acțiune de voluntariat organizată polițiștii locali. Pentru prima dată au ieșit să curețe orașul de afișe lipite ilegal.

„Polițiștii locali doresc prin aceste activități să dea un exemplu că pot contribui la înfrumusețarea orașului și prin alt gen de acțiuni, nu numai prin sancționarea celor surprinși că încalcă legea”, conchid oficialii Poliției Locale. (Sursa www.tion.ro)