POLIȚIA LOCALĂ AMENINȚĂ: VOR FI RIDICATE CĂRUȚELE PRINSE LA PLIMBARE PE STRĂZILE TIMIȘOAREI

0
560

La Timișoara nu se vor ridica doar mașini, ci și căruțe, care vor fi duse în depozitul Societății de Drumuri Municipale. Polițiștii locali amenință căruțașii care se mai plimbă cu vehiculele prin Timișoara că vor fi nevoiți să scoată bani frumoși din buzunar ca să le recupereze.

Oamenii legii au amendat de două ori într-o singură zi un căruțaș. Un tânăr de 22 de ani, de loc din Timișoara, se deplasa cu căruța pe strada Vasile Balmuș. A fost amendat cu 500 de lei și a promis că se duce acasă, dar nu s-a potolit.

„A continuat să se plimbe cu căruța prin oraș, fiind depistat, o oră mai târziu, pe strada Carpați, motiv pentru care a mai fost sancționat și la OUG 195/2002, deoarece pe lângă faptul că se deplasa cu căruța prin loc nepermis, nici nu avea elemente de înregistrare a vehiculului cu tracțiune animală, prevăzute în actul normativ. În astfel de situații sancțiunile se ridică la 2.175 de lei”, transmit reprezentanții Poliției Locale. Odată ce a semnat procesul verbal, tânărul a pornit spre casă.

Polițiștii locali îi atenționează pe cei care se deplasează cu căruțe pe străzile Timișoarei că până la urmă vor rămâne fără vehicule și vor plăti ca să le recupereze.

„Poliția Locală are în atenție acest aspect al luării de măsuri legale în ceea ce îi privește pe proprietarii de vehicule cu tracțiune animală care încalcă normele în vigoare circulând cu atelajele pe străzile municipiului, unde vin, de cele mai multe ori, pentru a transporta deşeuri contra-cost sau pentru a căuta fier vechi prin gunoaie. Aceasta cu atât mai mult cu cât, odată cu încălzirea vremii, a crescut numărul sesizărilor pe această linie. Posesorii de căruţe nu ţin cont de pericolul la care se expun şi nici de pericolul la care îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic, continuând aşadar să încalce prevederile legale care interzic circulaţia în oraş a acestor vehicule. Poliția Locală atrage atenția că persoanele depistate în această situație riscă și ridicarea vehiculelor și transportarea lor la depozitul SDM”, mai spun oficialii Poliției Locale.

În 2016, în Timișoara au fost date peste 130 de amenzi celor care au fost prinși plimbându-se cu căruțele pe drumurile publice. (Sursa www.tion.ro)